Cele mai citite
 


Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care şi trei spitale din Vrancea, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni şi Spitalul Comunal Vidra.
Într-un comunicat de presă remis AGERPRES, Oprişan susţine că în nota de fundamentare a proiectului administraţiile publice locale sunt acuzate pe nedrept că au refuzat preluarea spitalelor.
'Mă văd nevoit să atrag atenţia domnului jurist Cseke Attila că este într-o gravă eroare atunci când acuză autorităţile locale că au refuzat preluarea spitalelor. Consiliul Judeţean Vrancea a votat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, a Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni şi a Spitalului Comunal Vidra cu o singură condiţie: Ministerul Sănătăţii să facă plata la zi a tuturor datoriilor spitalelor, să asigure sumele de funcţionare împreună cu Casa de Asigurări de Sănătate şi să demareze programe de reabilitare şi modernizare a spitalelor', afirmă preşedintele CJ Vrancea.
Acesta a mai spus că funcţionarii din instituţia pe care o conduce au întocmit un Protocol de Predare-Preluare şi pe care l-au trimis Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea pentru semnare, însă DSP a refuzat să îl semneze.
'Au refuzat acest lucru deoarece Ministerul Sănătăţii fuge de plata datoriilor ca dracu de tămâie', acuză Marian Oprişan, el sugerându-i ministrului Sănătăţii să recunoască faptul că transferul spitalelor către autorităţile locale, fără plata arieratelor şi fără asigurarea sumelor de funcţionare, este o greşeală şi să demisioneze.
În documentul citat se mai arată că la această oră Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani are datorii de 16.578.121 lei, iar la finele anului arieratele vor ajunge undeva la peste 21 milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Vrancea: Datoriile blochează preluarea spitalelor de către CJ Trei spitale din Vrancea nu au fost nici până acum preluate de Consiliul Judeţean din cauza datoriilor acumulate către furnizori.
Marian Oprişan (PSD): După alegeri vom redeschide unităţile spitaliceşti Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a declarat, joi, că nu este de acord cu modalitatea în care Ministerul Sănătăţii a înţeles să comaseze sau să desfiinţeze spitalele din România.
Vrancea: Liberalii sunt de acord cu faptul că administraţia nu a preluat spitalele Focşani, 24 sep /Agerpres/ - Autorităţile judeţene au dat dovadă de 'inteligenţă politică şi managerială' pentru că nu au semnat protocoalele pentru preluarea spitalelor, a declarat, vineri, deputatul PNL Nini Săpunaru.
Vrancea: Marian Oprişan solicită demisia ministrului Cseke Attila Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) a solicitat, joi, demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, ca reacţie a declaraţiilor acestuia conform cărora administraţiile judeţene din Dolj şi Vrancea nu au alocat fonduri spitalelor.
Vrancea: Disponibilizări la Casa de Asigurări de Sănătate Focşani, 7 ian /Agerpres/ - Şapte funcţionari de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea şi-au pierdut posturile, conform unei Ordonanţe de Urgenţă emisă în luna decembrie a anului trecut, prin care s-a impus o nouă organigramă.