Cele mai citite
 


Tulcea: Vasile Astărăstoae susţine că 'se va face ordine' în CMR
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, s-a declarat vineri, la Tulcea, nemulţumit din cauza membrilor CMR care au intrat în politică, dar nu îşi sprijină faptic colegii.
'Cel care a decis să fie politruc să ne lase în durerea noastră! (...) Este dreptul lor constituţional, dar să nu deschidă gura să plângă de mila corpului medical, în momentul în care este de acord ca un tânăr coleg rezident să fie plătit cu 504 lei pe lună. (...) Când ocupă o funcţie a uitat de noi, iar când a plecat de acolo ce băiat bun devine şi ce părere bună are despre corpul medical!', a declarat Vasile Astărăstoae, în timpul şedinţei Consiliului Naţional al CMR.
Liderul CMR a dat ca exemplu cazul unui tânăr rezident din Iaşi care câştigă 504 lei lunar, stă în chirie, are doi copii, iar soţia lui, de asemenea medic rezident, câştigă 650 lei pe lună.
'Este imoral ca cineva care câştigă foarte bine să dea lecţii de austeritate cuiva care moare de foame. Ai peste 2.500 de euro câştigaţi pe lună şi îi explici unui tânăr care câştigă 504 lei pe lună', a spus Astărăstoae.
Potrivit acestuia, şi în interiorul CMR există 'uscături', motiv pentru care 'se va face ordine şi în interior'.
În timpul şedinţei Consiliului Naţional al CMR, membrii acestuia şi-au manifestat solidaritatea faţă de angajaţii nemulţumiţi din unităţile sanitare din Brăila şi Constanţa care au protestat în ultimele zile, Astărăstoae menţionând că organizaţia pe care o conduce va face public zilele următoare un comunicat de presă în acest sens.
În această perioadă, municipiul găzduieşte şi manifestările prilejuite de Zilele Medicale Tulcene.
'Acest eveniment este deosebit de important pentru medicina tulceană, pentru că avem ocazia să ne punem la curent cu ce e nou în domeniu, iar rezultatele se vor vedea în actul medical', a declarat în timpul deschiderii oficiale a evenimentului preşedinta filialei teritoriale a CMR, Emilia Stamate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Tulcea: Colegiul Naţional al Medicilor, nemulţumit de propunerile CAS pentru contractul cadru Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a primit vineri, la Tulcea, mandatul Consiliului Naţional al organizaţiei pentru a participa la următoarele întâlniri organizate la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru contractul cadru de anul viitor.
Vasile Astărăstoae: Protestele anunţate pentru luna septembrie vor contiuna Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că protestele personalului medical anunţate pentru luna septembrie vor continua, iar luni la ora 11,00 vor fi realizate pichetări în faţa Ministrului Finanţelor şi Ministerului Sănătăţii...
Vasile Astărăstoae: Am îndoieli că va exista voinţă politică privind modificarea radicală a sistemului de sănătate Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a afirmat, joi, în cadrul unei dezbateri, că are mari îndoieli că va exista voinţă politică şi susţinere pentru modificarea "radicală" a filozofiei noii legi a sănătăţii.
Vasile Astărăstoae: Pentru mine acţiunile DNA la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi sunt suspecte Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof.univ. dr. Vasile Astărăstoae, a susţinut joi că are îndoieli privind corectitudinea cu care procurorii DNA au acţionat în timpul descinderilor făcute în cursul dimineţii la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, vizat fiind managerul unităţii...
Vasile Astărăstoae este de acord cu transparentizarea înţelegerilor dintre medici şi companiile de medicamente Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat joi că este de acord cu propunerea ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, privind transparentizarea înţelegerilor dintre medici şi companiile de medicamente.