Cele mai citite
 


Un pancreas artificial ar putea revoluţiona tratamentul diabetului
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un om de ştiinţă britanic a creat un pancreas artificial ce ar putea revoluţiona tratamentul diabetului, deoarece în acest mod bolnavii nu ar mai avea nevoie de injecţiile zilnice cu insulină pentru a controla nivelul de glucoză în sânge, transmite vineri Efe.
Pancreasul artificial, care este supus încă testelor preclinice, a fost creat de profesorul Joan Taylor de la Universitatea De Montfort, din Leicester (Marea Britanie).

Organismul persoanelor care au diabet fie nu produce insulină, fie cea generată nu reuşeşte să normalizeze nivelul de zahăr în sânge, fapt care provoacă complicaţii medicale grave pentru organism.

Organul artificial amintit - despre care scrie vineri ziarul 'The Times' - are o carcasă de metal şi se menţine pe loc graţie unei bariere de gel ce reacţionează la nivelul de zahăr din sânge, el eliberând insulină atunci când este necesar.

Organul ar putea fi implantat între ultima coastă şi şold, urmând să fie reumplut cu insulină la fiecare câteva săptămâni.

'Mi-am dat seama că aş putea utiliza o anumită proteină pentru a crea un gel care ar reacţiona la glucoză, a declarat Taylor. Când este expus fluidelor din corp, aflate în jurul organelor interne, gelul reacţionează în funcţie de cantitatea de glucoză prezentă în acel moment'.

Taylor a mai spus că organul artificial nu are baterii şi nu va fi vizibil la suprafaţa pielii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DIABETUL ZAHARAT- CE TREBUIE SA STIM, CE TREBUIE SA URMARIM 1. CE ESTE DIABETUL ? Diabetul zaharat este o boala caracterizata prin valori crescute ale glucozei în sânge-hiperglicemie şi prin dezechilibrarea metabolismului. Este una dintre cele mai raspandite boli cronice si cea mai frecventa boala endocrina. Se caracterizeaza prin tulburari ale intregului...
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...
Ingrijirea copiilor care sufera de diabet zaharat de tip II Pana nu demult, Romania se lauda a fi printre statele europene cu cel mai mic numar de copii care sufera de diabet zaharat, insa aceasta boala a devenit in ultimii ani o problema din ce in ce mai des intalnita si la noi in tara.
'Epidemie' globală de diabet Alimentaţia şi stilul de viaţă joacă un rol esenţial în evitarea maladiilor cronice degenerative precum diabetul de tip 2, numit şi insulino-dependent, care survine mai ales la vârsta adultă. Se estimează că în 2025, răspândirea acestui tip de diabet se va dubla comparativ cu 10 ani în urmă, informează...
Trei minute de exerciţii fizice pe săptămână ajută la tratarea diabetului de tip 2 (studiu) Numai trei minute de exerciţii fizice pe săptămână ar putea ajuta la prevenirea şi tratarea diabetului de tip 2 - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători de la Universitatea din Bath (Marea Britanie), care a cerut unor voluntari să facă câteva mişcări pe bicicletă, de trei ori pe săptămână...
Vaccinul contra diabetului de tip 1 ar putea deveni realitate Mari speranţe pentru pacienţii care suferă de diabet zaharat de tip 1 sunt oferite de intrarea în faza a II-a a studiului clinic a unui vaccin a cărui eficienţă a fost testată pe şoareci cu acceptul US Food and Drug Administration, informează dailytimesgazette.com.