Cele mai citite
 


Bacterii nocive descoperite în hârtia igienică fabricată în China
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Principalul organ de supraveghere a calităţii din China a detectat colonii de bacterii la nivelul unei părţi din hârtia reciclată fabricată în ţara asiatică şi destinată exportului, scrie vineri presa locală, transmite Efe.
Administraţia Generală de Supraveghere a Calităţii, Inspecţie şi Carantină a luat mostre de la 600 de fabricanţi de hârtie igienică din toate provinciile chineze, descoperind că 10 la sută dintre produse nu îndeplinesc standardele de calitate. Concret, în 18 cazuri au fost detectate bacterii nocive.

Trei dintre mărcile de hârtie igienică la care s-au descoperit nereguli se află în Canton (Guangdong, sud-estul ţării). Este vorba de fabricile Weisen, Fook Woo şi Daxinghe. Fook Woo, cu capital mixt chinezo-hongkongez, susţine că este cea mai mare fabrică de reciclare a hârtiei din China.

În declaraţiile date ziarului 'South China Morning Post', Jiang Guowang, directorul general al Foshan Weisen Paper Company, a semnalat că mostrele luate proveneau din hârtia reciclată destinată exportului, însă în cazul de produselor destinate consumului casnic se foloseşte 'pulpă virgină, care în mod sigur este curată'.

'Consumatorii occidentali sunt, se pare, mai preocupaţi de mediul înconjurător. Pe de altă parte, chinezii sunt mai preocupaţi de germeni. Eu nu aş spune că 100 la 100, însă 90 la 100 din produsele obţinute din hârtia reciclată conţin germeni', a concluzionat Jiang.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O genă descoperită pe nişte bacterii din China este rezistentă la toate tipurile de antibiotice cunoscute O genă care face anumite bacterii rezistente la o categorie de antibiotice foarte puternice, considerate "de ultimă instanţă", a fost identificată la bacterii care infectează unele animale domestice dar şi unii pacienţi chinezi, conform unor oameni de ştiinţă care au solicitat restrângerea folosirii...
Beijingul recomandă carantina la domiciliu pentru persoanele sosite din regiunile afectate de Ebola Beijingul le va cere persoanelor care se întorc din regiunile afectate de Ebola să stea în carantină la domiciliu timp de 21 zile şi să îşi verifice de două ori pe zi temperatura în cazul în care au intrat în contact cu pacienţi bolnavi de Ebola, a informat miercuri mass-media de stat chineză, relatează...
China: Un oraş a fost închis după ce o persoană a murit de ciumă bubonică Un oraş chinez a fost închis şi 151 de persoane au fost plasate în carantină săptămâna trecută, după ce un bărbat a murit de ciumă bubonică, a anunţat marţi presa oficială, preluată de AFP.
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...
China anunţă primul deces de gripă aviară după un an şi jumătate Un şofer de autobuz din Shenzen, provincia Guangdong, a murit sâmbătă de gripă aviară, fiind primul astfel de deces după 18 luni, au anunţat autorităţile, citate de Xinhua.
UPDATE Ministerul Sănătăţii spune că pilotul paramotorului prăbuşit la Comana a fost infectat cu bacterii de spital Pilotul paramotorului prăbuşit la Comana pe 10 iulie, internat la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni'', a fost infectat cu germeni de spital, a informat Ministerul Sănătăţii, miercuri, într-un comunicat transmis AGERPRES.