Cele mai citite
 


Cel mai modern lithotriptor din Moldova inaugurat la spitalul privat Bethesda Suceava
sâmbătă, 18 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 18 sep /Agerpres/ - Spitalul privat Bethesda din Suceava a inaugurat, sâmbătă, cel mai modern lithotriptor (n.r. - aparat pentru spart calculi renali) din Moldova, aparat de ultimă generaţie, produs de firma israeliană Direx Medical Systems LTD.
Patronul spitalului sucevean, dr. Ştefan Puşcaşu, a declarat la inaugurare că, prin aceste dotări, doreşte să ofere servicii complementare Spitalului Judeţean şi să consolideze parteneriatul cu instituţia publică de sănătate care, deocamdată, nu dispune de un asemenea aparat, iar bolnavii erau nevoiţi să fie redirecţionaţi către centre de specialitate din ţară pentru astfel de intervenţii.
Investiţia se ridică la 350.000 de euro şi a fost posibilă printr-un credit la Banca Transilvania, angajat în condiţii avantajoase, potrivit lui Puşcaşu, ţinând cont de credibilitatea solicitantului şi destinaţia banilor.
Puşcaşu a spus că nu se va opri aici la capitolul dotări şi doreşte ca în viitorul apropiat să mai achiziţioneze o trusă artroscopică, iar prin accesarea unui proiect european, în cadrul Programului Operaţional Regional, ambulanţe de diferite clase pentru a asigura un transport la standarde de siguranţă al bolnavilor, ce necesită deplasare în cazuri de urgenţă, atât intern, cât şi internaţional.
Intervenţiile cu lithotriptorul vor fi asigurate de şeful Secţiei de urologie din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, Nicolae Dobromir, în colaborare cu unul dintre medicii specialişti din aceeaşi secţie, Janin Năsăudean, contracost la început, iar apoi, după semnarea unui contract cu CJAS Suceava, în sistem de coplată.
Prezent la inaugurare, Dobromir a spus că evenimentul de la Bethesda marchează, prin acest ''upgrade al serviciilor urologice'', Săptămâna europeană a urologiei.
În acest context, şeful Secţiei de urologie din cadrul Spitalului judeţean a ţinut să precizeze că, prin colaborarea dintre privat şi stat, cel puţin în domeniul medical, Suceava poate de acum să rezolve întreaga patologie a bolilor de rinichi.
Totodată, Dobromir a subliniat faptul că, la sfârşitul acestei luni, va fi prezent la Spitalul judeţean Suceava, pentru a efectua câteva intervenţii, directorul Centrului de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal, din cadrul Clinicii Fundeni, prof. dr. Ioanel Sinescu, astfel încât, din acest punct de vedere, se poate spune că Suceava va intra pe harta centrelor medicale urologice ce va rezolva afecţiunile renale, inclusiv prin intervenţii chirurgicale, la standarde de performanţă europeană.AGERPRES/(A-Silvia Marcu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal, modernizat şi dotat cu aparatură performantă, a fost inaugurat la IC Fundeni Bucureşti, 27 ian /Agerpres / - Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni, care a fost modernizat şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie, a fost inaugurat, marţi, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Transplant renal între soţi, realizat cu succes la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal Fundeni O echipă de specialişti de la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal Fundeni, condusă de prof. univ. dr. Ioanel Sinescu a efectuat, săptămâna trecută, un transplant renal între soţi.
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” si Rotary International District 2241 Romania & Republica Moldova dau startul campaniei “Salvati inima unui copil” Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” si Rotary International District 2241 Romania & Republica Moldovaau anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, lansarea campaniei umanitare “Salvati inima unui copil”, in sprijinul copiilor cu afectiuni cardiace.
Suceava: Spitalul Judeţean de Urgenţă, dotat cu un angiograf performant Un angiograf de ultimă generaţie, cu vizualizare în 3D, achiziţionat printr-un proiect european în valoare de 25 milioane euro coordonat de Academia de Ştiinţe Medicale, a fost montat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, a declarat miercuri managerul unităţii medicale, Vasile Râmbu.
Record absolut la transplantul renal de la donatori în moarte cerebrală, în 2013 la Fundeni transplantul renal de la donatori în moarte cerebrală a înregistrat un record absolut anul trecut - 77 de intervenţii, a declarat miercuri academicianul Ioanel Sinescu, şeful Centrului de chirurgie Urologică, dializă şi transplant renal Fundeni.