Cele mai citite
 


Maternitatea Giuleşti, pregătită să-şi reia activitatea
marţi, 21 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Maternitatea Giuleşti se redeschide în cursul zilei de luni, după ce inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti îşi vor da acordul.
'S-au terminat lucrările, directorul Direcţiei Sanitare de Sănătate face inspecţia generală, luni dimineaţă, se dezinfectează încă odată, se fac probele de funcţionare a tot ce înseamnă săli de operaţie şi a celor care au fost refăcute şi putem să-i dăm drumul', a declarat duminică, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, după ce a constatat finalizarea lucrărilor la salonul de terapie intensivă a Maternităţii Giuleşti.

Primarul general a precizat că în secţia de terapie intensivă pentru copiii prematuri au fost montate detectoare de fum şi camere de supraveghere video, menţionând că numărul asistentelor din spital este de 38. Acestea vor lucra câte două pe tură.

El a mai spus că detectoare de fum şi camere de luat vederi vor mai fi instalate şi în alte 15 spitale ale Capitalei, precum Spitalul de ortopedie Foişor, dar şi în restul locurilor unde nu erau.
Primarul general s-a referit şi la restructurare, etapă care va începe curând şi se va concretiza în mutarea unor secţii ale unor spitale în clădiri corespunzătoare cu potenţial de dezvoltare şi amenajare. Un exemplu este secţia de dermatologie de la Spitalul 'Şerban Vodă', adăpostit de o clădire foarte veche, cu tavane ce au început să cadă.

Potrivit lui Oprescu, alte secţii au fost retrocedate de ani de zile, iar acum au apărut condiţii noi pentru mutare, dar costul chiriei este prea mare: 'Nu putem face faţă, mă refer la condiţiile de chirie, şi atunci vom găsi un spaţiu corespunzător în spitalele nou dezvoltate, cum este de exemplu Malaxa care s-a tranformat în câţiva ani de zile într-un spital civilizat european'.
Lucrările la Maternitatea Giuleşti au început pe 23 august, după incendiul soldat cu decesul a şase bebeluşi şi rănirea gravă a altor cinci.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Primarul general Sorin Oprescu va fi citat în procesul privind maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi citat, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Administraţia Spitalelor Bucureşti în procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
Sprijin american şi de la BM, pentru refacerea secţiei de la Maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit joi cu reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti şi cu cei ai Băncii Mondiale, care au propus variante de sprijin pentru Administraţia Spitatelor în procesul de refacere a secţiei afectate de incendiul de la Maternitatea Giuleşti şi pentru...
Sorin Oprescu a verificat începerea lucrărilor la Maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat luni, pentru scurt timp, începerea lucrărilor de renovare a salonului de terapie intensivă pentru prematuri de la Maternitatea Giuleşti.
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.