Cele mai citite
 


Gorj: Aproximativ 1.800 de decese provocate de afectiuni ale aparatului circulator
marţi, 21 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Peste 1.700 de persoane din judetul Gorj au decedat în primele opt luni ale anului în curs din cauza unor afectiuni ale aparatului circulator, aceste boli reprezentând oi cea mai mare rata a mortalitatii din judet, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvânt al Directiei de Sanatate Publica, Elena Pitian.

Potrivit sursei citate, având în vedere numarul si cauzele deceselor înregistrate de la începutul anului, dupa afectiunile aparatului circulator urmeaza bolile cardiovasculare, neurologice si ale aparatului digestiv.

'În perioada ianuarie-august, am înregistrat un numar de 1.784 de decese cauzate de bolile aparatului circulator. Dintre acestea bolile cele mai frecvente sunt cele hipertensive, cardiopatiile ischiemice, dar si cele cerebro-vasculare. Cele mai afectate persoane de aceste boli sunt de peste 65 de ani, categorie unde au fost înregistrate 1.559 decese, dar si cele cu vârsta cuprinsa între 55-65 ani, unde au existat 147 de decese', a precizat Elena Pitian.

Reprezentantul DSP Gorj a adaugat ca, pe lânga afectiunile mentionate, un numar mare de persoane sufera oi de diabet, în acest caz fiind înregistrati 8.314 de bolnavi, majoritatea, 4.664, fiind în mediul urban.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Cancerul, bolile cardiovasculare şi malaria provoacă cele mai multe decese în lume Cancerul, bolile cardiovasculare şi malaria sunt bolile care încă provoacă cele mai multe decese la nivel internaţional, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
MS: Şapte persoane au decedat din cauza gerului, în ultimele 24 de ore Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în ţară, în ultimele 24 de ore, din cauza condiţiilor meteorologice, numărul total al deceselor înregistrate din cauza hipotermiei severe de la avertizarea cod galben de ger emisă de meteorologi şi până în prezent ajungând la 86.
Gorj: Circa 50.000 de persoane suferă de afecţiuni hipertensive şi boli cardiovasculare Peste 50.000 de persoane din judeţ suferă de afecţiuni legate de hipertensiune şi probleme cardiovasculare, cele mai multe dintre acestea, peste 44.000, aflându-se sub tratament pentru boli hipertensive, se arată într-o statistică întocmită de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
Gorj: 11,6% din populaţia adultă suferă de diabet zaharat - Societatea Română de Diabet Un procent de 11,6 din populaţia adultă a ţării suferă de diabet zaharat, incidenţa cea mai mare a bolii fiind în rândul populaţiei din zona de sud a ţării, a declarat vineri, la Târgu-Jiu, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Maria Moţa.
Bolile cardiovasculare determină o rată de deces în rândul bărbaţilor de aproximativ 50% Peste 50% din decesele înregistrate în rândul bărbaţilor din România sunt cauzate de bolile cardiovasculare, conform celei de-a patra ediţii a Statisticii Bolilor Cardiovasculare în Europa.