Cele mai citite
 


Truse educaţionale pentru preşcolarii din Bucureşti şi Sibiu
luni, 20 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Mai multe grădiniţe din Bucureşti şi Sibiu vor primi, din partea fundaţiei Siemens Stiftung, 100 de truse cu experimente educaţionale.
Trusele Discovery Box stimulează curiozitatea copiilor cu 22 de experimente care explică fenomene din domeniile energiei, electricităţii, sănătăţii şi mediului înconjurător.
''Prin această donaţie în Bucureşti dorim să întărim angajamentul global pentru educaţia ştiinţifică. Instruirea generaţiei viitoare de oameni de ştiinţă şi tehnicieni încă de la o vârstă fragedă este fundamentală, mai ales dacă luăm în considerare lipsa actuală a talentelor tinere în domeniul tehnologiei. Investind în generaţia tânără, investim în viitor'', a declarat, luni, cu ocazia primei donaţii la Grădiniţa 203, Ulrike Wahl, director executiv al Siemens Stiftung.
Importanţa asigurării unei educaţii timpurii a fost subliniată şi de inspectorul şcolar general adj. în ISMB, Monica Anisie, care a afirmat, referindu-se la donaţia primită, că aceasta reprezintă un ajutor în activitatea didactică, un cadou de excepţie pentru învăţământul preşcolar românesc şi o plusvaloare pentru grădiniţe.
''Educaţia timpurie este foarte importantă şi reprezintă o prioritate a ISMB. Îi sprijinim pe aceia care investesc în segmentul preşcolar şi ne ajută la transformarea reală a grădiniţei într-un spaţiu de educaţie. Proiectul Discovery Box vine în întâmpinarea nevoii de materiale didactice practice în grădiniţe şi ne bucurăm că vom putea îmbogăţi informaţiile pe care copiii le primesc în principala etapă a dezvoltării lor educaţionale'', a adăugat Monica Anisie.
Trusele Discovery Box vor fi distribuite în câte opt grădiniţe din cele şase sectoare ale Capitalei. Alte truse vor fi distribuite în Sibiu, iar alte 50 de truse au fost deja donate fundaţiei Concordia. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Donaţie de 22.000 de lei pentru refacerea Centrului pentru copiii cu diabet din Buziaş Centrul Medical 'Cristian Şerban' de la Buziaş, pentru copiii cu diabet, recent afectat grav de un incendiu, va primi o donaţie în valoare de 22.000 de lei, din partea companiei Sanofi, ca urmare a unui marş de solidaritate cu copiii bolnavi de diabet, la care au participat miercuri, 600 de sibieni,...
Sibiu: Nou-născuţii din Maternitate beneficiază de cel mai complex aparat de ventilaţie non-invazivă Un complex aparat de ventilaţie non-invazivă pentru nou-născuţi se află începând de joi în dotarea Maternităţii de la Spitalul Judeţean din Sibiu, mulţumită unei donaţii în valoare de 64.000 de lei, făcută de Organizaţia "Salvaţi Copiii", potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.
Sibiu: Noul director al Spitalului Clinic Judeţean anunţă o investiţie de 4 milioane euro Primul proiect al noului director al Spitalului Clinic Judeţean, dr. Adrian Şanta, este modernizarea policlinicii vechi, care presupune o investiţie de 4 milioane de euro pentru următorii doi ani, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, noul manager al celei mai mari unităţi medicale din judeţul...
Sibiu: Aparatură medicală şi mobilier de la un spital vienez au ajuns la patru spitale din judeţ Patru spitale, un cămin şi un centru medical, precum şi o şcoală din judeţul Sibiu au primit o donaţie în valoare de 200.000 de euro, constând în aparatură medicală şi mobilier de la Spitalul "Kaiserin Elisabeth" din Viena, a anunţat joi Consiliul Judeţean Sibiu într-un comunicat de presă.
Sibiu: Mâncare în valoare de 50.000 de euro, donată pentru copiii de la Spitalul de Pediatrie Copiii internaţi la Spitalul de Pediatrie, dar şi cei din creşele şi grădiniţele din municipiul Sibiu, vor primi începând de marţi, gratis, produse Milupa, mulţumită unei donaţii germane, constând în 12.690 de kilograme de mâncare, a anunţat primarul Klaus Iohannis.
Sibiu: 935 de mame cer Primăriei să le permită internarea în spitalul de pediatrie, alături de copiii lor Un număr de 935 de mame din Sibiu au semnat o petiţie on-line adresată Primăriei şi Spitalului de Pediatrie, în care solicită internarea alături de copiii lor, lucru care în momentul de faţă, conform petiţiei, nu este permis din lipsă de spaţiu, conform unui comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES...