Cele mai citite
 


Bihor: Ministerul Sănătăţii finanţează aparatură pentru Centrul oncologic din Oradea
luni, 20 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 20 sep /Agerpres/ - Centrul oncologic din Oradea va primi o finanţare din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea unui accelerator liniar de particule pentru energii înalte, se arată într-un comunicat al ministerului.
Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a dispus luni atribuirea sumei de 3,8 milioane de lei Spitalului Municipal 'Dr. Gavril Curteanu' din Oradea, cu scopul achiziţionării aparaturii necesare pentru Centrul Oncologic ce se va realiza prin colaborare cu Consiliul Local al Municipiului Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor.
Suma totală necesară pentru investiţia în Centrul oncologic este de patru milioane de lei, din care Primăria Municipiului Oradea s-a angajat să cofinanţeze 5% (respectiv 200.000 de lei). De asemenea, Primăria Oradea s-a angajat să asigure şi lucrările la corpul de clădire în care urmează să fie instalate dotările achiziţionate.
Potrivit comunicatului remis de minister, ministrul Cseke Attila a mai aprobat atribuirea sumei de 1.955.000 lei pentru achiziţia unor aparate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, sumă din care se vor achiziţiona mai multe aparate de strictă necesitate: un mamograf, o staţie de sterilizare 400-500 litri şi un aparat Roentgen mobil cu braţ C.
Şi în acest caz, Consiliul Judeţean Bihor s-a angajat să asigure cofinanţarea de 103.000 lei pentru a completa până la suma totală necesară de 2.058.000 lei, conform art. 190^5 din OUG 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, 17 septembrie, la Marghita, cu ocazia inaugurării primei clădiri reabilitate din spitalul local, că priorităţile ministerului pentru anul viitor vor fi terapia intensivă şi oncologia, domenii medicale care au nevoie de susţinere. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru primul aparat RMN din sistemul public de sănătate al judeţului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va achiziţiona, cu finanţare de peste patru milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, primul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) care va funcţiona în sistemul public de sănătate bihorean, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Ministrul Cseke Attila a inugurat două secţii reabilitate la Spitalul Cilinic Judeţean din Oradea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri etajul şapte al Spitalului Clinic Judeţean Bihor, practic al cincilea etaj care a fost complet reabilitat în ultimul an şi jumătate, cu finanţare de la minister, parţial, şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor.
Bihor: Heliport inaugurat la Spitalul Judeţean din Oradea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a inaugurat, sâmbătă, un heliport construit pe clădirea unităţii medicale.
Bihor: Mamograf digital, de ultimă generaţie, în Oradea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a inspectat luni mamograful digital pe care Ministerul Sănătăţii (MS) l-a finanţat pentru Spitalul Clinic Judeţean din Oradea cu suma de aproape un milion de lei şi care va fi dat în folosinţă pe 1 aprilie a.c.
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).