Cele mai citite
 


Suceava: Personalul medical contestă în instanţă reducerea cu 25% a salariilor
luni, 20 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 20 sep /Agerpres/ - Personalul sanitar angajat în spitalele din judeţul Suceava strânge semnături pentru a contesta în instanţă reducerea salariilor cu 25%.
Potrivit liderului Sanitas Suceava, Ana Ionescu, acţiunea în instanţă va fi introdusă pentru ''discriminare faţă de spitalele private aflate în contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate, deturnare de fonduri şi tergiversarea apariţiei regulamentului de aplicare a legii salarizării unice, ceea ce a dus la pierderi financiare pentru salariaţii din sistemul sanitar''.
Ionescu a spus că lista cu adeziuni la protest va fi trimisă la Federaţie, la Bucureşti, cea care ''va deschide acţiunea împotriva Guvernului'', precizând că, la Suceava, au semnat majoritatea membrilor de sindicat.
Liderul sindical a mai arătat că de la Suceava vor pleca 60 de sindicalişti la mitingul de la Bucureşti programat pentru 22 septembrie.
''Va fi o pichetare Sanitas la Parlament, după care se va merge în marş până la Piaţa Victoriei, unde ne vom întâlni cu celelalte federaţii din CNSLR'', a spus Ionescu.
Lista de revendicări a sindicaliştilor din Federaţia Sanitas cuprinde revenirea la salariile din decembrie 2009, asigurarea finanţării pentru trimestrul IV, proces de descentralizare corect (preluare personal, drepturi, contract colectiv de muncă), prelungirea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară, pact naţional pentru Sănătate (6% din PIB), deblocarea posturilor în sistemul sanitar, menţinerea actualului normativ de personal.
Personalul sanitar mai este nemulţumit de disponibilizări, de modificarea legii pensiilor şi a Codului muncii, dar şi de noua lege a salarizării unice în sectorul bugetar. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Asistenţii medicali vor picheta vineri Prefectura Suceava, 19 oct /Agerpres/ - Asistenţii medicali suceveni vor demara, la sfârşitul acestei săptămâni, protestele sindicale, printr-o pichetare a Prefecturii, urmând ca în ultima săptămână a lunii octombrie să participe la mitingul organizat la Bucureşti.
Sanitas solicită revenirea la salariile din decembrie 2009 Membrii Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas, reuniţi joi la Bucureşti, au stabilit lista de revendicări pe care o vor prezenta ministrului Sănătăţii în cadrul unei acţiuni de protest ce va avea loc în faţa ministerului, între orele 13.00 - 15.00, una dintre cereri fiind revenirea la salariile...
Iaşi: Peste 250 de sindicalişti merg miercuri la Bucureşti Peste 250 de membri ai sindicatului SANITAS Iaşi, alături de alte sindicate judeţene componente ale Federaţiei SANITAS din România, vor lua parte la mitingul organizat miercuri în Capitală.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Iaşi: Sanitas anulează protestul de joi de la Prefectură Protestul membrilor de sindicat Sanitas, care urma să se desfăşoare joi, în faţa Prefecturii, între orele 13,30-15,00, a fost anulat, susţin reprezentanţii Instituţiei Prefectului.
Nicolăescu: 6% din PIB pentru Sănătate rămâne un obiectiv politic, dar până în 2016 Acordarea a 6% din PIB pentru Sănătate este un obiectiv politic, care este însă asumat până în anul 2016, a declarat joi ministrul de resort, Eugen Nicolăescu, la Realitatea TV, după ce Federaţia Sanitas a anunţat grevă generală în sistemul sanitar pe motiv că ministerul nu a rezolvat revendicările ...