Cele mai citite
 


Adrian Ţuţuianu: Descentralizarea din sănătate a avut la bază raţiuni exclusiv politice
luni, 20 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Descentralizarea în domeniul sănătăţii a avut la bază raţiuni 'exclusiv politice', sănătatea devenind 'Cenuşăreasa bugetului de stat', a declarat senatorul PSD Adrian Ţuţuianu luni, în timpul dezbaterii moţiunii simple a PSD pe sănătate.
'Nu putem nega faptul că sănătatea a devenit Cenuşăreasa bugetului de stat. Acest domeniu este subfinanţat. Faptul că i se alocă doar 3,6% din PIB clasează România pe ultimul loc din Europa la acest capitol. Experţii consideră că acestui domeniu ar trebui să i se aloce minim 6% din PIB. (...) În plus, descentalizarea din domeniul sănătăţii a avut la bază raţiuni exclusiv politice şi nu interesul de a îmbunătăţi acest domeniu', a declarat senatorul social-democrat.
Potrivit lui Ţuţuianu, o altă problemă a sistemul de sănătate românesc este lipsa cadrelor medicale, tot mai mulţi medici şi asistente medicale optând să îşi exercite activitatea în afara ţării.
'Zilnic, şapte medici aleg să plece din ţară. În ultimii trei ani au plecat 8.500 de medici. Fenomenul migraţiei cadrelor medicale a devenit o problemă drastică pentru România. Adevărul este că veniturile medicilor au scăzut în 2005 cu 50%, iar dincolo de salariile mizere, medicii se confruntă şi cu condiţii improprii pentru a-şi face activitatea', a declarat Adrian Ţuţuianu.
Acesta a făcut un apel către guvernanţi ca problema sistemul medical să fie discutată cu seriozitate fiindcă 'colapsul acestui domeniu se cuantifică prin pierderi de vieţi omeneşti şi prin umilirea unui popor întreg'. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Sistemul de sănătate din România, muribund din cauza reducerilor salariale şi de personal Sistemul de sănătate din România este muribund, clătinându-se sub presiunea reducerilor bugetare decise de guvern. Cazul de la maternitatea Giuleşti este emblematic pentru punctele slabe ale sistemului de sănătate românesc, notează Financial Times /FT/ în ediţia de luni.
Cezar Irimia: Introducerea co-plăţii este importantă pentru sistemul de sănătate Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Cezar Irimia a prezentat, joi, strategia MS pentru 2010, în cadrul Conferinţei Naţionale a Pacienţilor, afirmând că introducerea co-plăţii este importantă pentru sistemul de sănătate, în sensul unei mai bune gestionări a fondului...
Sondaj: Medicii şi spitalele private din România - în topul încrederii pacienţilor; spitalele de stat - pe ultimul loc Medicii şi spitalele private din România se află în topul încrederii pacienţilor în componentele sistemului medical românesc, în timp ce spitalele de stat se află pe ultimul loc în acest clasament, potrivit unui sondaj realizat de IMAS împreună cu Centrul pentru inovaţie în medicină.
Dan Mircea Popescu (PSD): România este ultima din UE la cheltuieli sociale, cu 12% din PIB Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - România alocă 12% din PIB pentru cheltuielile sociale în timp ce media europeană este de 31,9%, fapt care ne clasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE), a declarat, miercuri, în cadrul lucrărilor comune ale Comisiilor de Muncă şi Sănătate din Camera Deputaţilor şi...
Năstase: România, un stat captiv. Dacă Băsescu nu are încredere în Igaş poate scrie în jurnalul personal Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că România se transformă într-un stat captiv, minimal, în care a dispărut încrederea.