Cele mai citite
 


Minerva Boitan: Prin această moţiune vrem să tragem un semnal de alarmă
luni, 20 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Senatorul PNL Minerva Boitan a declarat luni, în timpul dezbaterilor pe moţiunea PSD pe sănătate, că principalul obiectiv al acesteia este să tragă un semnal de alarmă cu privire la problemele cu care se confruntă sistemul medical.
Potrivit Minervei Boitan, guvernanţii ar trebui să stabilească o strategie care să asigure 'supravieţuirea' sistemului de sănătate.
'Nu suntem la prima moţiune pe sănătate, şi nici la ultima. (...) Nu solicităm prin această moţiune să reveniţi, domnule ministru, alături de noi, ci încercăm să atragem atenţia că sistemul are probleme din ce în ce mai grave. Dorim implementarea măsurilor minime pentru supravieţuirea sistemului. (...) Cred că după doi ani, domnule ministru, nu ar mai trebui să vorbiţi despre moştenire, ci că ar fi cazul să faceţi o strategie care să ţină acest sistem în stare de supravieţuire, ca apoi să îl reformăm după criterii europene', a declarat senatorul PNL.
Minerva Boitan a subliniat faptul că domeniului sănătăţii îi este alocată o sumă mică din PIB.
'Nu poţi spera la cozonac, dacă ai bani numai pentru mălai, dar trebuie să ştiţi că mălaiul nu ţine mult de foame. Fără bani, un sistem nu supravieţuieşte şi nu performează. (...) Sistemul funcţionează pe datorii, iar nivelul performanţei a scăzut. S-a făcut, însă, un progres notabil în sensul că toată lumea este mai bine informată. Ştim că avem cea mai mică alocare de buget, dar nu facem nimic ca să schimbăm această situaţie. Ştim că se tratează leucemia, dar nu la noi în ţară, ci în străinătate. Ştim că se poate trata cancerul dacă îl depistăm rapid, dar nu facem nimic. Ştim că avem tuberculoză, dar Guvernul a scos această boală din lista bolilor speciale', a conchis aceasta. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ion Rotaru (PSD): România trebuie să aibă un pact pentru Sănătate şi ministrul să elaboreze această strategie Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Senatorul social-democrat Ion Rotaru a declarat, luni, în cadrul dezbaterilor pe marginea moţiunii simple pe tema Sănătăţii, că este important ca România să aibă un pact pentru Sănătate şi că ministrul de resort, Cseke Attila, trebuie să elaboreze această strategie.
BBC: Asistenţa medicală din România, pe punctul de a intra în colaps România cheltuieşte pentru asistenţa medicală mai puţin decât oricare altă ţară din Uniunea Europeană şi, din cauza celei mai mari recesiuni, se preconizează chiar o reducere a cheltuielilor. Subfinanţarea cronică, precum şi plecarea cadrelor medicale în străinătate ar putea crea riscuri pentru pacienţi...
PNL a depus la Senat o moţiune simplă prin care cere demisia ministrului Sănătăţii PNL a depus, miercuri, la Senat moţiunea simplă intitulată "SOS: Sănătatea în România lui Ponta respiră artificial! Românii mor cu zile", prin care se solicită demisia ministrului Nicolae Bănicioiu.
Proiect de moţiune: PSD cere întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a MS în problemele de sănătate publică Social-democraţii îi solicită ministrului Patriciu Achimaş-Cadariu, potrivit draft-ului moţiunii pe sănătate, întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a MS în problemele de sănătate publică prin reorganizarea sistemului, astfel încât să existe capacitatea de inspecţie şi control pentru...
PSD va depune marţi la Senat o moţiune simplă pe tema sănătăţii Social-democraţii intenţionează să depună maţi la Senat o moţiune simplă pe tema sănătăţii, a anunţat, luni, preşedintele PSD, Victor Ponta.
Senatul dezbate marţi o moţiune pe tema sănătăţii Senatorii urmează să dezbată, în şedinţa plenului de marţi, moţiunea simplă intitulată "SOS: Sănătatea în România lui Ponta respiră artificial! Românii mor cu zile", prin care senatorii liberali, semnatari ai moţiunii, solicită demisia ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.