Cele mai citite
 


Fekete Andras (UDMR): Moţiunea - un atac de dragul atacului
luni, 20 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Moţiunea simplă pe sănătate, iniţiată de senatorii PSD, este un atac de dragul atacului, a susţinut, luni, liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras.
'E uşor a scrie versuri/când nimic nu ai a spune', a descris senatorul UDMR moţiunea, citându-l pe poetul naţional Mihai Eminescu.
În opinia senatorului UDMR, moţiunea este 'o compilaţie', la nivelul unei lucrări de seminar, a unui student de anul I, din date luate de pe Internet.
Din acest motiv, el i-a îndemnat pe semnatari ca, data viitoare, să consulte un documentarist bun, dar şi specialiştii partidului pentru ca să nu mai ceară guvernului 'măsuri pe care le-a bifat deja'.
'Stimaţi colegi, membri ai PSD, în 2009, când vă aflaţi la cârma acestui minister, sistemul sanitar se lupta cu aceleaşi neajunsuri ca şi în 2010: lipsă de condiţii europene şi dotări, din cauza subfinanţării, migraţia forţei de muncă, blocarea posturilor din sistem. (...) Ceea ce ne bucură, stimaţi colegi, aflaţi la guvernare mai mult de jumătate din perioada scursă de la revoluţie, este că aţi realizat că pacienţii au nevoie de atenţia dumneavoastră chiar şi între două campanii electorale', a afirmat senatorul UDMR.
El a subliniat că parlamentarilor şi miniştrilor UDMR nu le e ruşine să se uite în ochii electoratului, deoarece 'tot ceea ce a făcut UDMR la cârma sănătăţii a fost cu bună credinţă'.
'Cseke Attila este acuzat pe nedrept că ar fi responsabil de faptul că obiectivele pe sănătate, din programul de guvernare, după numai opt luni de mandat, au rămas fraze goale pe hârtie. Dar fostul ministru PSD, din 2009, câte obiective a putut să îndeplinească în cele zece luni de mandat dacă programul nu s-a putut modifica în mod semnificativ?', a spus Fekete Andras.
El le-a transmis senatorilor PSD că măsura descentralizării, cea mai 'atacată' de opoziţie, a început în 2002, când PSD era la guvernare, prin transferarea la nivel local şi judeţean a clădirilor, în care se află şi spitale.
Totodată, el le-a atras atenţia că s-ar fi putut realizat investiţii substanţiale în sistemul de sănătate românesc, dacă negociatorii PSD ai Tratatului de aderare la Uniunea Europeană ar fi atribuit responsabilitatea atragerii de fonduri Autorităţii de Management pentru derularea de proiecte din fonduri europene.
'Mă bucur că observaţi necesitatea deblocării posturilor din 2009, ceea ce nu s-a produs. Mă bucur că aţi observat necesitatea informatizării , ceea ce nu s-a concretizat în ultimii 20 de ani', a adăugat liderul senatorilor UDMR. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 - grupaj II Bucureşti, 3 ian /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Borboly Csaba, candidat UDMR la şefia CJ Harghita: Atragerea de fonduri europene, prioritară pentru judeţ (interviu) Candidatul UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că în cel de-al doilea mandat doreşte să atragă mult mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea judeţului, să continue investiţiile în sănătate şi educaţie, dar şi să creeze...
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...