Cele mai citite
 


Moţiunea pe Sănătate, respinsă de Senat
luni, 20 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Moţiunea simplă 'Sănătatea - între umilinţa oamenilor şi incompetenţa Ministerului Sănătăţii', iniţiată de senatorii PSD şi PC, a fost, luni, respinsă cu 61 de voturi 'împotrivă', 53 'pentru' şi 3 'abţineri'.
Iniţiatorii moţiunii 'Sănătatea - între umilinţa oamenilor şi neputinţa Ministerului Sănătăţii' au solicitat demisia ministrului Cseke Attila şi desemnarea unui demnitar care să determine Guvernul să schimbe statutul de 'Cenuşăreasă' pe care îl are sănătatea în România.
'Actualul Guvern PDL-UDMR va trebui să înţeleagă că obligaţia sa şi a statului este aceea de a asigura serviciile de sănătate pentru toţi cetăţenii şi cu precădere pentru cei cu venituri reduse. Sănătatea trebuie să devină o problemă de securitate naţională şi o prioritate în acordarea resurselor financiare necesare unei bune funcţionări, asigurării medicamentelor, salarizării personalului, realizării programelor de investiţii şi a programelor de sănătate, atât de necesare', au arătat iniţiatorii moţiunii.
Ministrul Cseke Attila a declarat, luni, în cadrul dezbaterilor, că moţiunea ar reprezenta, de fapt, 'o autoacuzare' a social-democraţilor şi s-a arătat dezamăgit de esenţa şi scopurile acestui demers.
Potrivit ministrului, în perioada 1990-2010, MS a fost condus ''exact 12 ani şi nouă luni de social-democraţi, fie că erau de la PSD, fie că erau de la FSN''. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Au început dezbaterile pe marginea moţiunii simplea PSD+PC pe tema Sănătăţii Bucureşti 20 sep /Agerpres/ - Senatorii au început, luni, dezbaterea moţiunii simple a PSD+PC pe tema Sănătăţii, intitulată 'Sănătatea - între umilinţa oamenilor şi neputinţa Ministerului Sănătăţii', textul moţiunii fiind citit în plenul forului legislativ superior de senatorul PSD Ion Rotaru.
Ministrul Sănătăţii despre moţiunea de la Senat: O autoacuzare a colegilor de la PSD Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Ministrul Cseke Attila a declarat, luni, la dezbaterile din Senat asupra moţiunii simple pe Sănătate, că aceasta ar reprezenta, de fapt, 'o autoacuzare' a social-democraţilor şi s-a arătat dezamăgit de esenţa şi scopurile acestui demers.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 - grupaj II Bucureşti, 3 ian /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Bănicioiu: Asigurarea gărzilor în spitale este o prioritate a Ministerului Sănătăţii Asigurarea gărzilor în spitale este o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, ministrul Nicolae Bănicioiu, în cadrul unei dezbateri iniţiate de grupul parlamentar PSD.