Cele mai citite
 


Ion Rotaru (PSD): România trebuie să aibă un pact pentru Sănătate şi ministrul să elaboreze această strategie
luni, 20 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Senatorul social-democrat Ion Rotaru a declarat, luni, în cadrul dezbaterilor pe marginea moţiunii simple pe tema Sănătăţii, că este important ca România să aibă un pact pentru Sănătate şi că ministrul de resort, Cseke Attila, trebuie să elaboreze această strategie.
'Indiferent de ce Guvern va conduce această ţară, sănătatea trebuie să reprezinte o problemă de securitate naţională, o prioritate în acordarea fondurilor', a spus Rotaru.
El a adăugat că ministrul Sănătăţii a fost dezinformat atunci când a afirmat că PSD a fost la guvernare 12 ani.
'UDMR a fost ceva mai mult decât PSD la guvernare şi a avut trei miniştrii ai Sănătăţii. Referitor la ceea ce s-a spus aici cu privire la moţiune, sigur, este posibil ca într-un text să apară şi erori, stângăcii, pe care este corect să ni le asumăm dacă ele există. Dar este la fel de corect şi de adevărat că trebuie să preluăm ceea ce spun oamenii, ceea ce afirmă personalităţi importante ale vieţii medicale româneşti, ceea ce spun pacienţii despre situaţia din spitale şi despre sistemul medical din România', a afirmat Rotaru.
Senatorul PSD s-a declarat surprins că ministrul face o diferenţiere clară între minister şi Guvernul Boc pe acest mandat şi mai puţin în mandatul trecut, având în vedere faptul că alocarea resurselor bugetare le face Guvernului şi nu minister sau altul.
'Ne-aţi acuzat că am pomenit despre faptul că descentralizarea a fost făcută în grabă şi în acelaşi timp v-am cerut să faceţi descentralizare. Păi, tocmai asta era ideea. Noi ne-am asumat şi ne asumăm erorilor referitor şi la coplată şi la descentralizare şi credem că descentralizarea trebuie făcută, dar nu în pas alergător', a menţionat Ion Rotaru.
El i-a solicitat, totodată, ministrului să precizeze care este strategia instituţiei pe care o conduce şi ce se doreşte să se facă referitor la depolitizarea funcţiilor, la direcţia în care se va îndrepta Casa Naţională de Sănătate, dacă va fi în perspectivă o casă de sănătate autonomă, dacă banii care se duc la bugetul descentralizat se vor duce către o casă de sănătate şi dacă se va rentabiliza în vreun fel sau altul sistemul de sănătate.
La rândul său, senatorul PSD Elena Mitrea l-a întrebat pe ministrul Sănătăţii dacă va avea în vedere un program cu finanţare din bugetul ministerului pentru copii autişti. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Ministrul Sănătăţii despre moţiunea de la Senat: O autoacuzare a colegilor de la PSD Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Ministrul Cseke Attila a declarat, luni, la dezbaterile din Senat asupra moţiunii simple pe Sănătate, că aceasta ar reprezenta, de fapt, 'o autoacuzare' a social-democraţilor şi s-a arătat dezamăgit de esenţa şi scopurile acestui demers.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...