Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii spune că va continua să facă reformă în sistem
luni, 20 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat luni, la sfârşitul dezbaterii în plenul Senatului a unei moţiuni simple în domeniu, că va continua să facă reformă în sistemul sanitar.
El a completat, totodată, că nu susţine plecarea medicilor, iar acest fenomen trebuie discutat. 'Noi ne-am dorit intrarea în Uniunea Europeană al cărui principiu elementar este libera circulaţie', a spus ministrul.
Potrivit acestuia, problema migraţiei medicilor nu este particulară României, ci se întâmplă în toate statele din Uniunea Europeană. El a prezentat o situaţie din Franţa, de la 1 ianuarie 2009, care arată că sunt 9.631 de medici din alte state, dintre care 16,31 la sută din Belgia, 12,4 din România, Germania - 10,89 la sută, iar din Italia 8,3 la sută.
'Este un fenomen despre care trebuie să discutăm. Nu numai din România pleacă medici în altă parte, ci şi din alte state cum ar fi Germania şi Franţa, pleacă pentru infrastructură, pentru dotare şi pentru salarii', a explicat ministrul Sănătăţii.
În ceea ce priveşte descentralizarea, el a declarat că rămâne un fervent susţinător al acesteia. Cseke Attila a admis că orice măsură de reformă radicală înseamnă, la începutul aplicării ei, probleme.
'Sigur că aceste probleme era evident că vor apărea. (...) Eu am această credinţă că în 2012, la alegerile locale, Sănătatea va fi un punct important în campania electorală a tuturor partidelor. În 2012, toţi primarii şi preşedinţii de consilii judeţene datorită acestei descentralizări vor trebui să vină cu un punct în program pe sistemul spitalicesc. Este cel mai mare câştig, din punctul meu de vedere, al descentralizării', a spus ministrul Cseke.
Ministrul Sănătăţii a amintit totodată că proiectul de strategie de raţionalizare a spitalelor se află în dezbatere publică. 'Această strategie poate fi criticată fără niciun fel de problemă. Nu o să cred niciodată că ceea ce facem noi este perfect, ea poate fi discutată, de aceea este în dezbatere publică, este important că avem ce să criticăm', a adăugat Cseke Attila.
Potrivit acestuia, în vremuri de criză, 'o mare greşeală a unui politician sau conducător al unui sistem ar fi să nu facă nimic şi să nu încerce să ia măsuri chiar radicale'. 'Eu am să refuz să nu muncesc şi să nu facem reformă. Vă garantez că vom face în continuare reformă în sistemul sanitar', a conchis ministrul Sănătăţii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Cseke Attila: Comasarea spitalelor este necesară, în prezent sistemul sanitar păcăleşte pacientul Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că măsurile de comasare a spitalelor sunt necesare, deoarece în prezent structura sistemului sanitar 'păcăleşte pacientul'.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Timiş: Reforma lui Cseke Attila este opusă trendului occidental, susţine Horia Cristian (PNL) Modificările pe care le-a făcut ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, sunt orientate exact în direcţia opusă în care se face reforma în spitalele din Occident, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, secretarul Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian.