Cele mai citite
 


Iaşi: Peste 250 de sindicalişti merg miercuri la Bucureşti
miercuri, 22 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 250 de membri ai sindicatului SANITAS Iaşi, alături de alte sindicate judeţene componente ale Federaţiei SANITAS din România, vor lua parte la mitingul organizat miercuri în Capitală.
Viorel Tănase, liderul Sindicatului SANITAS Iaşi, a declarat, pentru AGERPRES, că după data de 22 septembrie vor fi organizate şi manifestări de protest locale, precum pichetări ale Prefecturii, Direcţiei de Sănătate Publică, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, cabinetelor parlamentarilor PDL, manifestări la care vor lua parte toate categoriile de salariaţi din sistemul sanitar, dar şi alţi cetăţeni nemulţumiţi de măsurile pe care le promovează actualul guvern.

Potrivit sursei, sindicaliştii solicită: revenirea la salariile din septembrie 2009 şi asigurarea finanţării pe trimestrul al IV-lea 2010 pentru sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale, asigurarea autonomiei reale a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi scoaterea sistemului de sănătate din sectorul bugetar, asigurarea unui proces de descentralizare corect (preluare personal, drepturi, contract colectiv de muncă), prelungirea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi negocierea unui nou contract colectiv de muncă pentru asistenţa socială, pact naţional pentru sănătate (6% din P.I.B.), deblocarea posturilor din sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale, menţinerea actualului Normativ de personal în sistemul sanitar, modificarea şi completarea proiectului Legii salarizării unitare cu u nele sporuri specifice pentru sectorul sanitar şi domeniul asistenţei sociale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas anunţă o toamnă cu proteste Sindicaliştii din cadrul filialei ieşene a Sanitas sunt decişi să înceapă luna octombrie cu pichetarea Prefecturii, iar după Sărbătorile Iaşilor să-şi continue protestele cu un miting şi acţiuni de pichetare a DSP şi CJAS.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Sindicaliştii din cadrul Federaţiei SANITAS Iaşi protestează în perioada 26 aprilie-18 mai Sindicatul SANITAS din judeţul Iaşi, alături de celelalte organizaţii SANITAS componente ale Federaţiei SANITAS România, participă în perioada 26 aprilie-18 mai a.c. la un program de proteste determinate de nemulţumirile tot mai mari existente în rândul salariaţilor din sistemul sanitar şi al celor din...
Iaşi: Sanitas anulează protestul de joi de la Prefectură Protestul membrilor de sindicat Sanitas, care urma să se desfăşoare joi, în faţa Prefecturii, între orele 13,30-15,00, a fost anulat, susţin reprezentanţii Instituţiei Prefectului.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.