Cele mai citite
 


Costurile internaţionale ale maladiei Alzheimer vor depăşi 1% din PIB-ul mondial (raport)
miercuri, 22 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Costurile asociate maladiei Alzheimer la nivel internaţional vor depăşi 1% din PIB-ul mondial în cursul acestui an, sumă calculată la aproximativ 604 miliarde de dolari, conform World Alzheimer Raport, citat de BBC.

Această sumă depăşeşte conform raportului veniturile unor companii gigant, precum lanţul de magazine Wal-Mart sau compania Exxon Mobil.

Autorii acestui raport subliniază faptul că demenţa s-a transformat într-o adevărată criză socială şi medicală, iar costurile asociate acestei maladii sunt în continuă creştere. În acest context, conform autorilor, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar trebui să facă din această maladie o prioritate.

O mare parte din problemă este legată de creşterea constantă a speranţei de viaţă în statele dezvoltate. Pe măsură ce speranţa de viaţă creşte, se înmulţesc şi cazurile de Alzheimer. Astfel, numărul cazurilor de demenţă se va dubla până în anul 2030 şi se va tripla până în 2050.

Profesorul Martin Prince de la Institutul britanic de Psihiatrie, co-autor al acestui raport, a lansat un apel la adresa statelor pentru formularea unor planuri concrete de tratare a milioanelor de oameni care suferă de această boală.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cazurile de demenţă s-ar putea tripla până în 2050, avertizează OMS Cazurile de demenţă, un sindrom cauzat de regulă de maladia Alzheimer, ar urma să se dubleze până în 2030 şi să se tripleze până în 2050, putând atinge nu mai puţin de 115,4 milioane de persoane în întreaga lume, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat...
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Criza economică ameninţă progresele realizate în materie de speranţă de viaţă /OMS/ Criza economică ar putea ameninţa progresele înregistrate în materie de speranţă de viaţă în Europa dacă guvernele decid să îşi reducă bugetul alocat sănătăţii, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat de France Presse.
Demenţa va deveni o boală de 1.000 de miliarde de dolari în 2018 Costurile economice şi sociale ale demenţei vor creşte de la 818 miliarde de dolari pe an în prezent la 1.000 de miliarde de dolari peste trei ani şi această boală va reprezenta o provocare serioasă pentru guvernele lumii, arată un nou raport publicat marţi, transmite CNBC.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Dementa: intre criza demografica si cea economica reprezinta tema prin care Societatea Romana Alzheimer isi propune, prin Conferinta Nationala Alzheimer 2013 (27 februarie - 2 martie 2013, Institutul National de Statistica, Bucuresti), sa puna pe primul plan noutatile in domeniu si posibilitatea de a gasi solutii pentru diagnosticarea precoce...