Cele mai citite
 


Taximetriştii independenţi au pichetat Ministerul Sănătăţii şi continuă protestele la Bruxelles
miercuri, 22 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de persoane membre ale Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) au protestat, marţi, în faţa Ministerului Sănătăţii împotriva plăţii retroactive a asigurărilor de sănătate.
'Ni se cere retroactiv pe ultimii cinci ani la încheierea contractelor cu CNAS. Este vorba de aproximativ 10.000 de lei. Noi nu suntem de acord cu această plată, pentru că nu am beneficiat de asistenţă medicală, iar dacă s-a întâmplat acest lucru am plătit din buzunar', a declarat Viorel Radu preşedintele ADIT.

Acesta a susţinut că membrii asociaţiei - aproximativ câteva zeci de mii de taximetrişti din toată ţara - primesc tot mai des somaţii de la şomaj, pensii şi sunt într-o stare disperată.

'Am decis să pichetăm Ministerul Sănătăţii şi să cerem demisia ministrului Cseke Attila pentru neimplicare. De asemenea, vom depune un memoriu în atenţia domnului ministru', a spus preşedintele ADTI.

El a reamintit că taximetriştii au iniţiat manifestări de protest încă de săptămâna trecută, în Piaţa Constituţiei, urmate de un memoriu adresat guvernului, fără însă a primi vreun răspuns.

'În următoarele cu două săptămâni, vom organiza şi un marş spre Bruxelles pentru a-i informa şi pe oficiali europeni cu acestă situaţie', a încheiat oficialul ADTI.

În memoriul adresat ministrului Sănătăţii, ADTI solicită anularea prevederilor art.259, alin. 7, din Legea 92/2006 privind plata retroactivă pe ultimii cinci ani a asigurărilor de sănătate. ADTI cere să plătească numai din momentul semnării contractului şi nu retroactiv.

Potrivit articolului menţionat, persoanele care au obligaţia de a se asigura şi nu pot dovedi plata contribuţiei sunt obligate, pentru a obţine calitatea de asigurat, să achite contribuţia legală pe ultimii cinci ani, începând cu data primei solicitări de acordare a serviciilor medicale calculată la salariul minim brut pe ţară în vigoare la data plăţii.

Protestul s-a desfăşurat în faţa Ministerului Sănătăţii între orele 12,00 - 13,00 şi nu s-au înregistrat incidente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...
Ministerul Sănătăţii: DSP a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului decedat la Spitalul din Curtea de Argeş Direcţia de Sănătate Publică Argeş a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului de 7 ani decedat în Spitalul Municipal Curtea de Argeş, unitatea sanitară fiind amendată cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care au acordat asistenţă medicală şi au urmărit...
Mureş: Asistenţa medicală dentară în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor se va plăti ca în sistemul privat Membrii Colegiului Medicilor Dentişti Mureş au protestat, joi, la Târgu Mureş, faţă de măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată de Ministerul Sănătăţii, arătând că aceasta va atrage după sine eliminarea gratuităţii pentru cazurile sociale şi...
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Norina Forna: Beneficiile directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră pot fi uriaşe Intrarea în vigoare a directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră va aduce beneficii medicilor dentişti din România, informează Societatea Română de Reabilitare Orală.