Cele mai citite
 


Investiţie privată integral românească în oftalmologie
miercuri, 22 septembrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Centrul oftalmologic Oculus, prima clinică de microchirurgie oculară înfiinţată după 1989, a atins cifra record de 55.000 de operaţii de cataractă efectuate în cei 17 ani de existenţă.

Centrul este şi prima clinică din ţară care efectuează operaţii standard prin microincizie (1,6 - 1,7 milimetri) şi cu anestezie fără injecţie.

În acest centru privat se efectuează aproximativ 75.000 de consultaţii oftalmologice anual, peste 6.000 de operaţii de cataractă, peste 1.500 de operaţii de chirurgie refractivă, 500 de operaţii şi tratamente de glaucom şi 500 de tratamente pentru retinopatia diabetică.

'Prin activitatea noastră de pionierat am reuşit să stabilim un standard de excelenţă în domeniul oftalmologiei româneşti şi, de asemenea, să dovedim că există şi în România profesionişti cu înaltă ţinută umană în relaţia cu pacientul. Cred că secretul succesului nostru are la bază îmbinarea a trei factori: echipament ultramodern, personal medical foarte bine pregătit şi, nu în ultimul rând, o politică de preţuri flexibilă, care pe termen lung îşi probează rentabilitatea', a declarat marţi în conferinţă de presă dr. Cristian Moraru, directorul centrului.

Acesta a spus că de la înfiinţare în 1993 a dezvoltat sistemul ambulatoriu, după modelul american, mult mai ieftin decât spitalizarea.

Cea mai frecventă afecţiune este cataracta. În România se operează aproximativ 50.000 de cazuri anual şi aceasta reflectă gradul de civilizaţie. În ţările civilizate numărul operaţiilor ajunge la 100.000, adică 4,5 la o mie de locuitori, faţă de 2,3 la mie în România, a spus medicul.

El a accentuat asupra importanţei pregătirii medicilor şi a menţionat că ţara noastră are aproximativ 1.000 de oftalmologi, din care o cincime sunt chirurgi.

Vârsta la care apare cataracta a coborât la 37- 45 de ani, a spus la rândul său dr. Ozana Moraru. Ea a precizat că operaţiile care se efectuează în centru nu sunt sângerânde, pacienţii chiar cu afecţiuni vasculare şi care sunt sub tratament se pot opera fără probleme.

Sunt persoane însă cu boli asociate, ale fundului de ochi, cum ar fi degenerescenţa maculară şi la care aşteptările nu pot fi ca la cei fără astfel de afecţiuni, a subliniat dr. Ozana Moraru.

Aceasta a anunţat că în curând aici se va relua şi transplantul de cornee.

Dr. Ozana Moraru a accentuat asupra importanţei discuţiei cu pacientul înainte de operaţie, a informării acestuia despre intervenţie şi consecinţe.

Centrul dispune de săli de operaţii moderne, cu aparatură de ultimă generaţie, o parte în premieră pentru ţara noastră, 30 de asistenţi, 12 medici şi un specialist pe dezlipire de retină. Liderii echipei, dr Ozana şi Cristian Moraru, se bucură de recunoaştere internaţională.

Dr. Ozana Moraru este singura femeie chirurg oftalmolog invitată să participe la sesiuni de chirurgie live la reuniunile ştiinţifice internaţionale din domeniul oftalmologiei.

Cifra de afaceri a centrului este între 3,5 şi 4 milioane de euro pe an, în ultimii trei ani.

Dr. Cristian Moraru a spus că această perioadă de criză afectează într-o măsură mică centrul, astfel că de la 30 de pacienţi pe zi numărul a scăzut la 22.

Clinica oferă servicii acoperind aproape întreaga gamă de specialităţi medicale oftalmologice: chirurgia cataractei, a glaucomului, chirurgie refractivă, chirurgia dezlipirii de retină şi tratamente laser pentru afecţiuni vitro-retiniene.

Notare
Comentarii
de măntescu silvia
Am văzut-o pe d-na dr.Moraru la TV.2 şi vreau să-i transmit felicitări şi toată admiraţia mea pentru tot ceeace face!Este o femeie şi jumătate!
Multă,multă sănătate si mult succes în continuare!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PREMIERĂ ÎN CHIRURGIA OFTALMOLOGICĂ DIN ROMÂNIA - Cel mai precis laser din lume, pentru reducerea dioptriilor, în Clinica de Oftalmologie Ama Optimex ScapăDeOchelari, divizie a clinicii de oftalmologie Ama Optimex, a adus în România sistemul femtolaser VisuMax® - Carl Zeiss Meditec, cel mai precis laser din lume, care permite corectarea dioptriilor printr-o intervenție minim invazivă, într-o singură procedură, și corectarea dioptriilor...
Europe Eye Hospital - cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei – s-a deschis la Bucureşti Primul Ministru Emil Boc alături de domnul primar al Capitalei Sorin Oprescu au inaugurat cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei, Europe Eye Hospital, la Bucureşti. Europe Eye Hospital este cel mai mare centru de oftalmologie din ţară şi singurul din regiune dezvoltat cu...
Departament specializat pentru pacienţii cu glaucom Centrul oftalmologic Oculus înfiinţează un Departament specializat pentru pacienţii cu glaucom, dezvoltă Departamentul de chirurgie vitro-retiniană şi reia activitatea de transplant de cornee.
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
WestEye Hospital, 2 ani de investitii in tehnologii de prevenire si tratare a afectiunilor ochiului WestEye Hospital aniverseaza 2 ani de activitate prin tehnologii de ultima generatie si servicii la costuri accesibile
La 30 de ani de la înfiinţare, Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Târgu Mureş ar putea fi reabilitată Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, şi directorul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, Ovidiu Butuc, au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că în acest an se va face o investiţie în aparatură pentru Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, care a împlinit trei decenii...