Cele mai citite
 


Buzău: Al doilea focar de hepatită epidemică identificat la Râmnicu Sărat
marţi, 21 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Buzău, 21 sep /Agerpres/ - Aproape 20 de persoane din municipiul Râmnicu Sărat au fost depistate cu virusul hepatic A, informează marţi un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău.
Focarul de hepatită epidemică de tip A din Râmnicu Sărat numără 18 bolnavi, dintre care trei preşcolari şi patru şcolari. Elevii frecventează şcolile nr. 3 şi nr. 5, iar preşcolarii grădiniţele nr.5 şi nr.6, toate din cartierului Zidari.
Acesta este cel de-al doilea focar de hepatită de tip A, după ce săptămâna trecută, opt preşcolari şi elevi, din cartierul buzoian Simileasca, au fost depistaţi cu hepatită de tip A, supranumită 'boala mâinilor murdare', numărul acestora ajungând în prezent la 19.
'Bolnavii prezintă forme uşoare şi medii de boală. DSP Buzău a demarat o anchetă epidemiologică în vederea stabilirii contacţilor şi identificării altor persoane bolnave. De asemenea, s-a administrat dezinfectant atât la nivelul unităţilor de învăţământ amintite, cât şi la domiciliul celor bolnavi', a declarat marţi pentru AGERPRES directorul DSP Buzău, Venera Acsinte.
Potrivit acesteia, 'aprovizionarea cu apă potabilă în cartierul Zidari din Râmnicu Sărat se face de la reţeaua oraşului, dar cartierul nu are canalizare şi sunt folosite fose pentru deversarea reziduurilor fecaloide care nu sunt vidanjate'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Anchetă la o şcoală cu focar de hepatită Inspectoratul şcolar judeţean Buzău a demarat vineri o anchetă la Şcoala nr.3 din Râmnicu Sărat după ce părinţii au refuzat să-şi mai trimită copiii la cursuri din cauza focarului de hepatită virală A.
Buzău: La Râmnicu Sărat, focarul de hepatită A se extinde Alţi 10 elevi din cartierul Zidari din municipiul Râmnicu Sărat au fost internaţi la Secţia de boli contagioase a spitalului din localitate.
Buzău: Focarele de hepatită de tip A se extind În cele două focare de hepatită de tip A din două cartiere din Buzău şi Râmnicu Sărat s-au înregistrat în utimele 24 de ore alte patru noi cazuri.
Buzău: Focar de hepatită la o şcoală şi două grădiniţe Opt copii dintre care şase elevi şi doi preşcolari de la Şcoala 14 şi grădiniţele 11 şi 12 din Buzău au fost depistaţi cu hepatita A.
Buzău: Unul dintre focarele de hepatită virală acută a fost închis Medicii epidemiologi de la DSP Buzău au decis miercuri să închidă focarul de hepatită virală de tip A izbucnit la mijlocul lunii septembrie 2010 într-o comunitate de peste 600 de preşcolari şi elevi de la trei unităţi de învăţământ din cartierul Simileasca, municipiul Buzău.
Buzău: Focar de hepatită A în localitatea Râmnicelu Mai mulţi copii cu vârste între 2 şi 9 ani din localitatea buzoiană Râmnicelu au fost spitalizaţi cu diagnosticul hepatita acută cu virus A.