Cele mai citite
 


Prahova: Deficit de aproximativ 90 de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti
miercuri, 22 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti se confruntă cu un deficit de aproximativ 90 de medici, unul dintre segmentele cele mai afectate fiind Unitatea de Primiri Urgenţe unde doar şapte dintre cele 24 de posturi de medici sunt ocupate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SJU, Andrei Ilinca.
Potrivit acestuia, instituţia se confruntă cu deficit şi la nivelul asistentelor, peste 80 de posturi nefiind ocupate.
De asemenea, şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) este afectat de lipsa cadrelor medicale, managerul Daniel Nicolae declarând că la acest serviciu se lucrează cu doar o jumătate din numărul de medici necesar desfăşurării activităţii în condiţii optime, fiind nevoie de încă 15 medici.
Deşi instituţia ar fi avut nevoie de suplimentarea, la ambulanţieri şi asistenţi, cu zece, respectiv 15 posturi, zece cadre medicale, dintre care şase asistenţi şi patru ambulanţieri, şi-au manifestat intenţia de a pleca, două persoane depunându-şi deja cererile de concediu fără plată.
Nici la capitolul medicină de familie judeţul Prahova nu stă mai bine, preşedintele Colegiului Medicilor, doctor Simona Schnelbach, declarând, marţi, într-o conferinţă de presă, că se înregistrează un deficit de peste 60 astfel de cadre medicale raportat la numărul de populaţie.
Potrivit lui Schnelbach, de la începutul anului şi până acum, Colegiul Medicilor a eliberat 30 de certificate profesionale, Prahova confruntându-se cu un deficit de 10 până la 20 de medici pe fiecare dintre cele 34 de specializări existente în judeţ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Prinţul Paul, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Ploieşti, 9 dec /Agerpres/- Prinţul Paul Philippe, care ar fi vizat în dosarul retrocedărilor ilegale în care procurorii DNA efectuează miercuri mai multe percheziţii, se află internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.
Prahova: Un pacient de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a murit după ce s-ar fi aruncat de la etaj Un prahovean din comuna Plopu, care era internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, a murit după ce s-ar fi aruncat de la etajul al treilea al clădirii.
Prahova: Ambulanţă implicată într-un accident la Ploieşti; cinci persoane, între care asistenta şi pacientul, rănite Cinci persoane au fost rănite, duminică seară, într-un accident care a avut loc într-o intersecţie din zona de nord a Ploieştiului şi în care au fost implicate o ambulanţă a Serviciului Judeţean Prahova, aflată în misiune, şi un autoturism.
UPDATE Prahova: 30 de răniţi în accidentul de pe DN 1; 5 persoane decedate până acum Ploieşti, 5 feb /Agerpres/- Un număr de aproximativ 30 de persoane au fost rănite în accidentul care avut loc, vineri dimineaţă, pe DN 1, la Strejnic, până la acest moment fiind înregistrate cinci decese, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova, Daniel Nicolae...
Prahova: Peste o mie de solicitări la Ambulanţă în perioada sărbătorilor; pe primul loc - afecţiunile digestive Ploieşti, 3 mai/ Agerpres/- Peste o mie de solicitări către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova au fost înregistrate în perioada sărbătorilor pascale, pe primul loc în topul afecţiunilor pentru care a fost nevoie de intervenţia medicilor aflându-se cele digestive.
Prahova: Prinţul Paul va fi externat de la Spitalul Judeţean Ploieşti unde a fost internat cu afecţiuni cardiace Prinţul Paul va fi externat joi de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, unde s-a prezentat cu o zi în urmă, acuzând afecţiuni cardiace, întrucât starea de sănătate a acestuia s-a ameliorat, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Andrei Ilinca.