Cele mai citite
 


Vaccinurile antigripale reduc riscul infarctelor miocardice
miercuri, 22 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Un vaccin antigripal are mai multe efecte benefice decât cele pentru care a fost creat, conform unui nou studiu care susţine existenţa unei legături între acest tip de vaccin şi scăderea riscului de producere a unui infarct miocardic, informează CNN.

Astfel, persoanele adulte care sunt vaccinate împotriva gripei întâmpină un risc mai redus de a suferi un infarct în cursul următorului an, conform studiului publicat în ultimul număr al revistei Canadian Medical Association Journal.

'Prin natura acestui studiu nu se poate demonstra această ipoteză în termeni de cauză - efect. Deci nu demonstrează la nivel absolut că vaccinul antigripal previne infarctul, însă demonstrează că acesta poate fi asociat cu o scădere a gradului de risc de a suferi un infarct', a comentat Dr. Niro Siriwardena, profesor la University of Lincoln, din Marea Britanie şi coautor al acestui studiu.

Cercetătorii britanici care au realizat acest studiu au comparat datele medicale ale unui număr de 16.000 de pacienţi de peste 40 de ani, aflaţi la primul atac cardiac din viaţă, cu datele medicale de la 62.700 de persoane care nu au suferit niciodată vreun infarct.

Ţinând cont şi de alţi factori majori de risc de producere a infarctelor de miocard, precum fumatul, cercetătorii au ajuns la concluzia că banalul vaccin antigripal poate fi asociat cu o reducere cu 19% a riscului de a suferi un infarct.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un vaccin antigripal popular, cu efecte secundare nedorite, retras din comerţ Problemele cu vaccinurile antigripale continuă în Marea Britanie, unde recent a fost retras din mii de farmacii şi clinici vaccinul Preflucel, după ce The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) a ajuns la concluzia că administrarea acestuia este însoţită de unele riscuri, relatează...
Vaccinul împotriva gripei are şi rolul de a proteja împotriva riscurilor cardiace (studiu) Vaccinarea împotriva gripei sezoniere protejează şi împotriva infarctului miocardic, conform unui nou studiu publicat în Canada, conform LiveScience.com.
Vaccinul antigripal în doză mare, mai eficient decât cel standard la persoanele în vârstă (studiu) Vaccinurile administrate în doze mari sunt cu 24% mai eficiente în protejarea persoanelor de peste 65 de ani împotriva gripei şi a complicaţiilor sale, indică un studiu publicat miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine (NEJM) şi preluat joi de AFP.
Nicolăescu: Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, nu există studiu clinic Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi că Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, însă pentru aceste doze nu există un studiu clinic de la Agenţia Naţională a Medicamentului
Nicolăescu: Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, nu există studiu clinic Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi că Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, însă pentru aceste doze nu există un studiu clinic de la Agenţia Naţională a Medicamentului
Amalia Fechete: Vaccinurile antigripale distribuite în noiembrie şi decembrie sunt bune din punct de vedere calitativ Un raport privind vaccinul antigripal distribuit medicilor de familie a fost prezentat luni seară ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, la întâlnirea cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, a declarat pentru AGERPRES Amalia...