Cele mai citite
 


Vaslui: Pacienţii Spitalului de Urgenţă, nevoiţi să vină cu medicamente de acasă pentru a fi trataţi
miercuri, 22 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să îşi cumpere tratamentul de care au nevoie din cauză că unitatea sanitară dispune de un stoc limitat de medicamente.
Potrivit conducerii SJU Vaslui, în perioada următoare există riscul ca unitatea sanitară să rămână fără medicamente, având în vedere că fondurile sunt foarte mici, iar furnizorii refuză să mai aducă pe datorie.
Directorul medical al unităţii sanitare, Lelia Croitoru, afirmă că nu de puţine ori personalul medical a fost nevoit să scoată bani din buzunar pentru asigurarea unui minim de medicamente în secţiile spitalului.
''La intrarea în tură personalul medical face chetă, strânge bani şi cumpără strictul necesar. Ce nu se găseşte în farmacia spitalului se cumpără. Situaţia spitalului în momentul de faţă este una dramatică pentru că în farmacie se găsesc foarte puţine medicamente. O foarte puţină paletă de antibiotic. Avem în prezent pentru medicamente un buget de 280.000 de lei lunar şi intenţionăm să mărim acest buget cu 100.000 de lei. Ne străduim să facem indicatorii ca să putem primi sumele de la CJAS Vaslui'', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Lelia Croitoru.
La SJU Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, se fac, în medie, pe lună, câte 3.000 de externări.
''Adresabilitatea la această unitate este foarte mare. Fondurile de care dispunem la ora actuală sunt extrem de precare. La câteva mii de externări banii pentru medicamente sunt foarte puţini. Nu toate cazurile sunt foarte grave, dar există suficienţi bolnavi care necesită tratamente complexe şi foarte scumpe. Este foarte greu. Aş fi mincinoasă dacă aş spune că în perioada următoare nu ne vom mai confrunta cu situaţii în care pacienţii vor fi nevoiţi să vină cu medicamentele de acasă'', a mai spus Lelia Croitoru.
Lipsuri sunt, potrivit conducerii SJU, la toate capitolele, nu numai la medicamente sau materiale sanitare, ci şi la produsele necesare pentru curăţenie.
''Ne confruntăm cu lipsuri peste tot. Avem probleme şi la asigurarea soluţiilor pentru curăţenie în secţii. Este o situaţie dificilă. Sunt medic în acest spital de foarte mulţi ani, am mai ocupat şi funcţia de conducere în anii din urmă. Erau greutăţi şi în trecut, dar nu chiar ca acum'', a subliniat Lelia Croitoru.
Potrivit conducerii SJU Vaslui, farmacia unităţii sanitare ar avea nevoie de o finanţare de 500.000 de lei lunar, astfel încât să nu mai existe probleme la capitolul medicamente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a cerut Ministerului Sănătăţii o finanţare mai bună Consilierul ministrului sănătăţii, Gabriel Oprişanu, a efectuat, joi, o vizită la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, pentru a afla problemele cu care se confruntă unitatea sanitară. Managerul spitalului vasluian i-a prezentat oficialului de la minister problemele legate de lipsa banilor şi de...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă pierde lunar peste 1 milion de lei din cauza lipsei pacienţilor Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dublat fondurile pentru medicamente şi materiale sanitare, astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a-şi procura tratamentul prescris de medici, aşa cum s-a întâmplat în ultimele şase luni.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit fonduri suplimentare în urma medierii cu conducerea CNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, a primit o suplimentare de buget, în urma medierii care a avut loc, luni, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a rămas fără medic oncolog Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, a rămas, de luni, fără medic oncolog, după ce doctoriţa Cristina Pârău şi-a înaintat demisia, alegând să activeze în mediul privat.
Vaslui: Sume insuficiente pentru funcţionarea Spitalului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui nu a încheiat contractul de furnizare de servicii medicale pentru anul 2015 cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, din cauza faptului că sumele solicitate de unitatea sanitară nu au putut fi onorate.
Vaslui: Verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce un bebeluş a murit la două ore de la naştere Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dispus efectuarea unor verificări privind cazul unui bebeluş care a decedat la două ore după naştere.