Cele mai citite
 


Proiect european pentru persoane cu dizabilităţi
marţi, 21 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 21 sep /Agerpres/ - Patronatul Medicinei Integrative din România, membru al Confederaţiei CONPIROM, a prezentat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul 'Reţea regională pentru promovarea şi aplicarea conceptelor economiei sociale în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu disabilităţi', cofinanţat din Fondul Social European, POSDRU 2007 - 2013, Axa prioritară 6.
Proiectul are drept obiectiv final dezvoltarea economiei sociale prin crearea a trei centre pentru persoanele cu dizabilităţi, în Braşov, Bucureşti şi Constanţa.
Cele trei centre vor consilia 800 de persoane cu dizabilităţi din cele trei regiuni de dezvoltare şi vor pregăti 420 dintre acestea în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii.
Ţintele adiacente prezentului proiect vizează conceperea unui ghid de bune practici cu privire la metodele de incluziune socială pentru persoanele defavorizate, realizarea unui parteneriat solid şi de perspectivă cu mediul economic, în vederea creării unui nucleu care să dea naştere unei serii de întreprinderi de tip protejat pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi schimbarea mentalităţii comunităţilor privitor la aceste persoane.AGERPRES/(Maria Schifirneţ)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect privind incluziunea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii Aproape 900 de persoane din trei regiuni de dezvoltare din România vor beneficia de un proiect de proiectul 'Calificarea, recalificarea şi angajarea asistată pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi'.
Patronatul Medicinei Integrative: 124 de persoane cu dizabilităţi aşteaptă reluarea plăţilor prin POSDRU Dintre cele 139 de persoane cu dizabilităţi care au urmat cursurile de formare profesională în cadrul unui proiect POSDRU cu finanţare europeană derulat de Patronatul Medicinei Integrative, doar 15 şi-au primit subvenţia cuvenită, ceilalţi 124 fiind în aşteptarea reluării plăţilor, a declarat, pentru...
Braşov: Serviciu de Urgenţă prin SMS 113, pentru persoane cu dizabilitaţi de auz şi/sau de vorbire Persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire din judeţul Braşov şi Covasna vor avea posibilitatea apelării unui Serviciu de urgenţă prin SMS, la numărul 113, au anunţat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Braşov, col. Mihai Şovăială...
Patronatul Medicinei Integrative: Măsuri de asistenţă specială pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi Patronatul Medicinei Integrative (PMI) desfăşoară un proiect european amplu în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi.
CEDCD: În România trăiesc 700.000 de persoane cu dizabilităţi, dintre care 80.000 sunt copii Aproximativ 700.000 de persoane cu dizabilităţi trăiesc în România, dintre care 80.000 sunt copii, potrivit datelor statistice făcute publice luni de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD).
Vaslui: Locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi, construite în judeţ printr-un proiect finanţat de ANPD Şase locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi vor fi construite în perioada următoare, în judeţul Vaslui, în cadrul unui proiect finanţat de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi (ANPD). Potrivit directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...