Cele mai citite
 


Circa 40 de tineri mor zilnic în Europa din cauza violenţei, susţine OMS
marţi, 21 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneva, 21 sep/Agerpres/ - Circa 40 de tineri, cu vârste cuprinse între 10 şi 29 de ani, mor zilnic în Europa din cauze violente, iar patru din 10 decese au fost produse de arme albe, a emis marţi o alertă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care precizează totodată că 9 din 10 morţi ar fi putut fi evitate, transmite Efe.
Potrivit unui raport al Biroului regional pentru Europa al OMS, peste 15.000 de tineri mor anual în mod violent, o situaţie invers proporţională cu nivelul de dezvoltare a ţării şi cu accesul la sănătate publică.

Violenţa înregistrată între persoane este cea de-a treia cauză provocatoare de moarte în Europa, în rândul tinerilor cu vârste între 10 şi 29 de ani, iar 40 la sută dintre crime - în jur de 6.000 anual - sunt comise cu arme albe, un procent mai ridicat decât în cazul deceselor produse cu arme de foc sau din alte cauze, cum ar fi strangularea.

'Avem multe lucruri de învăţat de la ţările care au înregistrat un succes în procesul de prevenire a violenţei. Dacă toate statele ar atinge cele mai scăzute cote ale criminalităţii din regiune, Europa ar putea salva viaţa a 13.000 de tineri anual', a spus Zsuzsanna Jakab, directorul regional al OMS.

Cu un procent de 0,47 la sută în ceea ce priveşte decesele violente la fiecare 100.000 de tineri, în perioada cuprinsă între 2004 şi 2006, Germania are cel mai scăzut indice, urmată fiind de Armenia, cu 0,5 la sută; Austria, cu 0,54 la sută; Republica Cehă, cu 0,55 la sută şi Marea Britanie, cu 0,58 la sută.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 100.000 de morţi pe an în Europa din cauza locuinţelor neadecvate Peste 100.000 de persoane mor într-un an în Europa din cauza locuinţelor lor necorespunzătoare, arată un raport difuzat joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit agenţiei spaniole de presă Efe.
Alertă OMS: Numărul adulţilor cu diabet a crescut de patru ori în ultimii 35 de ani Circa 422 milioane de adulţi din întreaga lume suferă de diabet, de patru ori mai mult decât în anul 1980, potrivit primului raport privind cazurile de diabet la nivel mondial publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care subliniază "amploarea enormă" a acestei boli cronice al cărei...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
OMS face apel la mai multe eforturi în materie de siguranţă rutieră la nivel mondial Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat, într-un raport, în legătură cu eforturile insuficiente ale statelor în materie de siguranţă rutieră, având în vedere că doar 28 de ţări (7% din populaţia lumii) dispun de o legislaţie adecvată în lupta împotriva unui fenomen care face peste un milion...
Săptămâna mondială a imunizării Săptămâna mondială a imunizării coordonată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se desfăşoară în perioada 24-30 aprilie 2015. Ea este dedicată reînnoiri efortului global, regional, naţional pentru accelerarea măsurilor în vederea creşteri gradul de conştientizare al necesităţii imunizări. În acelaşi...
Raport OMS: Rata omuciderilor în România a fost în 2012 de 2,09 la 100.000 de locuitori Rata omuciderilor în România a fost în anul 2012 de 2,09 la 100.000 de locuitori, relevă un raport privind violenţa în lume publicat miercuri, la Geneva, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.