Cele mai citite
 


MCSI lansează un apel de proiecte în valoare de 171,7 milioane lei pentru CNAS
miercuri, 22 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale /MCSI/, prin intermediul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale /OIPSI/, a lansat, marţi, apelul de proiecte destinat implementării soluţiilor de e-Sănătate, al cărei beneficiar este Casa Naţională de Asigurări de Sănătate /CNAS/, se arată într-un comunicat de presă al MCSI.
Suma totală alocată acestui apel de proiecte este de 171.700.000 lei, în timp ce valoarea maximă a finanţării nerambursabile acordate este similară, iar cea minimă de un milion de lei. Rata de cofinanţare este de sută la sută.
În cadrul acestei operaţiunii 3.2.4 - 'Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar' vor fi finanţate proiecte care destinate realizării fişei electronice a pacientului şi implementarea prescripţiei electronice.
Ghidul solicitantului pentru acest apel este publicat în variantă finală, pe site-ul MCSI, secţiunea Ghidurile Solicitantului, subsecţiunea 'Apeluri deschise'.
Potrivit MCSI, înregistrarea propunerilor de proiect se realizează online, în mod continuu, procesul încheindu-se pe data de 11 octombrie 2010, ora 17.00.
Operaţiunea 3.2.4 - 'Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar' este inclusă în Domeniul Major de Intervenţie 2 'Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice', Axa III 'Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public', din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice /POS CCE/.
Obiectivul specific al acestei operaţiuni este de a pune la dispoziţie serviciile administrative prin mijloace electronice, respectiv de a crea beneficii atât pentru utilizatori (cetăţeni şi mediul de afaceri), cât şi pentru administraţia publică.
OIPSI este organizat la nivel de direcţie generală, în cadrul MCSI, având ca scop gestionarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale în domeniul IT&C prin implementarea operaţiunilor Axei III din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".
CNAS vrea să achiziţioneze cu aproximativ 18,8 milioane de lei servicii de mentenanţă pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a lansat o licitaţie deschisă pentru achiziţia de servicii de Help-desk, mentenanţă şi suport tehnic aferente componentei aplicative a sistemului informatic Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate, valoarea maximă estimată a contractului fiind de aproximativ...
CNAS a achiziţionat servicii de colectare şi prelucrare a datelor pentru decontarea serviciilor medicale spitaliceşti Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a achiziţionat de la Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti servicii privind colectarea, prelucrarea datelor şi elaborarea rapoartelor în vederea decontării serviciilor medicale spitaliceşti, potrivit...