Cele mai citite
 


Gorj: Primăria Motru a obţinut o finanţare de aproximativ 3 milioane de euro
miercuri, 22 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria municipiului Motru a obţinut, prin accesarea a cinci proiecte prin Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, o finanţare în valoare de 2,7 milioane euro pentru reabilitatea cartierelor din oraş, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Dorin Hanu.
Potrivit acestuia, cele cinci proiecte de infrastructură sunt în faza finală, urmând ca până pe 15 octombrie să fie depus proiectul tehnic, iar în decembrie Primăria va semna contractul de grant.
'Cu banii obţinuţi vom reabilita total toate cartierele din oraş rămase nereabilitate. În derulare mai avem şi o serie de proiecte pe fonduri externe, derulate prin SC Aparegio SA, în valoare totală de 6 milioane de euro. Menţionez aici schimbarea conductelor magistrale de alimentare cu apă, reabilitarea puţurilor de apă, alimentarea cu apă potabilă a satelor aparţinătoare, proiect care este finalizat în proporţie de 70% şi a cărei valoare este de 1,3 milioane euro. Restul lucrării este blocat de imposibilitatea de plată a Guvernului, dar şi de faptul că noi nu putem asigura cofinanţarea', a menţionat Dorin Hanu.
Primarul municipiului Motru a mai spus că în derulare se mai află proiectul de amenajare a pieţei centrale, realizat până în prezent în proporţie de 60% şi cel de reabilitare a unui teren de pe raza oraşului, unde urmează să fie amenajat cel mai mare parc din municipiu, valoarea acestuia fiind de 1,8 milioane lei.
'Avem şi proiecte finanţate din bugetul local, unul dintre acestea fiind amenajarea pieţei centrale din oraş. Până acum este realizat în proporţie de 60%, dar firma care a lucrat la amenajare a dat faliment cu puţin timp în urmă. Momentan evaluăm lucrările care au rămas de finalizat, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc licitaţia. Valoarea totală a proiectului este de un milion lei', a mai spus primarul municipiului Motru.
În ceea ce priveşte situaţia unităţilor şcolare din municipiu şi satele aparţinătoare, Dorin Hanu a precizat că nu au fost înregistrate probleme grave, la începutul anului şcolar doar două grădiniţe neavând autorizaţia sanitară. Acesta a dat asigurări însă că în perioada următoare vor fi rezolvate şi problemele constatate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj la cele două grădiniţe, pentru ca toate unităţile de învăţământ să aibă avizele necesare funcţionării.
Primarul municipiului Motru a mai spus că, în prezent, instituţia pe care o conduce are un număr de 32 de posturi neocupate din totalul celor alocate de Guvern, în cadrul primăriei nefiind făcute restructurări de posturi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu va fi reabilitat şi echipat cu fonduri în valoare de circa 20 de milioane de lei Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Gorj alături de cei ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADRSV) Oltenia au semnat miercuri un contract de finanţare în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă...
Gorj: ISU va beneficia de două autospeciale noi prin Programul Operaţional Regional Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj va beneficia de două noi autovehicule moderne în urma unui proiect implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Vest Oltenia prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale.
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Dîncu: În septembrie putem da drumul primului lot din proiectul spitalelor de urgenţă Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că în luna septembrie ar urma să fie pornit primul lot din proiectul spitalelor regionale de urgenţă.
ISU Bucureşti şi Ilfov, dotate printr-un proiect cu finanţare europeană de peste 8 milioane de euro Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Ilfov şi Bucureşti vor fi dotate cu 38 de autospeciale, ambulanţe de prim ajutor şi de reanimare precum şi cu două centre mobile de comandă şi control în urma semnării unui proiect finanţat din fonduri europene în valoare de peste 8 milioane de euro.
Marcel Boloş (MDRT): Programul de reabilitare termică a blocurilor, finanţat din fonduri europene, lansat pe 1 noiembrie Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) Marcel Boloş a anunţat miercuri, la Oradea, că Programul privind reabilitarea termică a blocurilor, finanţat din fonduri europene, prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR), va fi lansat la 1 noiembrie, când se...