Cele mai citite
 


Şedinţa Parlamentului, suspendată din lipsă de cvorum
miercuri, 22 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şedinţa plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului a fost suspendată, marţi, în timpul procedurii de vot pentru numirea vicepreşedintelui Consiliului Naţional al Valorilor Imobiliare (CNVM), din lipsă de cvorum.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat închisă şedinţa, după ce, la strigarea catalogului, pentru a lua buletinele de vot, au răspuns prezent doar 215 parlamentari din totalul de 471 senatori şi deputaţi.
După ascultarea mesajului preşedintelui Traian Băsescu, aceştia au parcurs, marţi, doar cinci dintre cele 22 puncte de pe ordinea de zi, restul urmând să fie reprogramate pentru o dată viitoare, inclusiv votul pentru validarea în funcţia de preşedinte al CNVM a lui Alexe Gavrilă, propus de grupurile PNL din Cameră şi Senat.
Senatorii şi deputaţii au aprobat, în unanimitate, contul general anual de execuţie a bugetului de stat, contul anual de execuţie a bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi contul general anual al datoriei publice aferente anului 2008. De asemenea, tot în unanimitate a fost aprobat şi contul general anual de execuţie a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2008 şi contul general anual de execuţie a bugetului asigurărilor pentru şomaj pe anul 2008.
Totodată, în şedinţă, au depus jurământul membrii supleanţi ai consiliilor de administraţie ai SRR şi SRTV, care, din lipsă de timp, nu au parcurs această procedură odată cu membrii titulari, în sesiunea legislativă anterioară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Senatorii au decis revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului (sinteză) Plenul Senatului a constatat, miercuri, într-o şedinţă care a durat câteva minute, încetarea de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi preşedinte al acestui for legislativ al lui Mircea Geoană, democrat-liberalul Petru Filip preluând interimar şefia Senatului până la votarea de către plen...
Cabinetul Croitoru se prezintă miercuri în Parlament pentru învestitură Primul-ministru desemnat Lucian Croitoru se va prezenta, miercuri, în plenul Parlamentului pentru a prezenta programul de guvernare al Cabinetului pe care l-a format, senatorii şi deputaţii urmând să se pronunţe asupra învestirii acestuia.
Traian Băsescu apreciază decizia lui Boc de a respinge modificările de buget cerute de marile companii de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat că apreciază decizia de miercuri a premierului Emil Boc, care a respins toate modificările de buget cerute de marile companii de stat, cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Deputaţi PSD: Preşedintele Traian Băsescu denigrează domeniul medical Preşedintele Traian Băsescu demonstrează prin afirmaţiile legate de 'rateurile' în diagnostic ale medicilor români că nu cunoaşte acest domeniu şi denigrează un segment de activitate 'doar din raţiuni politice şi pentru a-şi îndeplini interesele personale', au afirmat, luni, mai mulţi deputaţi PSD.