Cele mai citite
 


Test pentru depistarea diabetului cu zece ani înainte de declanşarea bolii
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetătorii britanici au pus la punct un test prin care se poate depista diabetul de tip 2 (cel mai curent, legat adesea de obezitate) cu zece înainte de manifestarea bolii, potrivit site-ului Maxisciences.
Anunţul a fost făcut cu ocazia festivalului britanic al ştiinţei de la Birmingham. Testul constă în analizarea unei molecule numită microARN şi, în funcţie de nivelul mai mult sau mai puţin ridicat al acesteia, se poate preveni un eventual risc de accident cardiovascular.

Doctorul Manuel Mayr, de la Universitatea King din Londra, a declarat pentru ziarul Daily Telegraph că 'este foarte important pentru medici să-i poată diagnostica din timp pe pacienţii care suferă de diabet, deoarece ei riscă să dezvolte maladii cardiovasculare. Sperăm că aceşti noi markeri sanguini ne vor oferi mai multe indicii pentru definirea bolii decât actualele teste clinice'.

Testul costă doar 2 lire (2,30 euro). El îi va ajuta pe medici să administreze tratamentul corespunzător. Este o economie de timp şi de bani, iar pacientul este sigur că va primi medicaţia cea bună, potrivit aceleiaşi surse.

Peste 2 milioane de britanici suferă de diabet. În fiecare an, sistemul public de sănătate din Regatul Unit (National Health Service) alocă aproximativ 9 miliarde de lire (10,6 miliarde de euro) numai pentru tratarea diabetului.

Doctorul Mayr a precizat că 5% dintre adulţii britanici suferă de diabet de tip 2, dar el estimează că numărul lor este mai mare, circa 3% dintre bărbaţi şi 2% dintre femeile de peste 35 de ani nu ştiu că au diabet.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cel mai bun remediu pentru bolnavii de diabet, un mod de viaţă sănătos Aplicarea de tratamente mai severe pentru controlul diabetului şi reducerea riscurilor cardio-vasculare care însoţesc această boală nu are un efect prea mare, potrivit rezultatelor mai multor teste clinice publicate duminică, 14 martie, informează agenţia AFP. În schimb, cel mai bun remediu este un mod...
'Epidemie' globală de diabet Alimentaţia şi stilul de viaţă joacă un rol esenţial în evitarea maladiilor cronice degenerative precum diabetul de tip 2, numit şi insulino-dependent, care survine mai ales la vârsta adultă. Se estimează că în 2025, răspândirea acestui tip de diabet se va dubla comparativ cu 10 ani în urmă, informează...
Persoanele care lucrează în schimburi sunt predispuse să facă diabet de tip 2 (studiu) Diabetul de tip 2 este mai frecvent la persoanele care lucrează în schimburi, susţine un studiu internaţional de mare amploare, preluat de BBC.
Incidenţa diabetului, în creştere Federaţia Internaţională de Diabet atrage atenţia că până în anul 2025, numărul persoanelor cu diabet ar putea ajunge la 380 de milioane, la nivel mondial.
15% din populația României suferă de diabet de tip 2 La nivel mondial, 371 de milioane de oameni sunt diagnosticați cu diabet de tip 2, iar la noi în țară, se estimează că 7% din populație este diabetică. În plus, specialiștii afirmă că la fiecare diabetic cunoscut există unul necunoscut.
SUA: Caz de diabet al adulţilor înregistrat la o fetiţă de trei ani Diagnosticat în mod normal la adulţi de peste 40 de ani, diabetul de tip 2 a apărut deja şi la copii. Este cazul unei fetiţe de trei ani, prezentată ca una dintre cele mai mici paciente afectate de această boală, a anunţat o sursă medicală citată joi de AFP.