Cele mai citite
 


Gripa porcină nu ar fi mai periculoasă decât cele obişnuite de sezon
luni, 4 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Washington, 4 mai /Agerpres/ - Informaţiile care parvin specialiştilor americani din diferite colţuri ale lumii le-au permis să tragă concluzia că virusul A (H1N1) nu ar fi mai periculos decât virusurile obişnuite ale gripei de sezon, a declarat duminică seara, într-o intervenţie la postul de televiziune Fox News, directorul Centrele americane pentru controlul şi prevenirea maladiilor (CDC), Richard Besser.

”Din cauza gripei obişnuite, în Statele Unite ale Americii pier anual circa 36.000 de persoane”, susţine Richard Besser, în sprijinul afirmaţiei sale, adăugând că ”experţii americani întrevăd semne încurajatoare ale faptului că acest nou virus nu pare să fie mai periculos decât virusurile obişnuite de sezon”.

Deşi această constatare le-a indus medicilor americani o anumită doză de optimism, este încă prematur de vorbit de un recul al răspândirii ”noului virus” pe teritoriul SUA, a spus directorul Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea maladiilor, menţionând că, dimpotrivă, autorităţile de la Washington se aşteaptă la o creştere a numărului persoanelor contaminate cu H1N1.

”În acest moment însă ştim mult mai multe lucruri legate de natura acestui virus, de modalităţile lui de răspândire, decât acum o săptămână”, a remarcat Richard Besser în intervenţia la postul de televiziune menţionat.

Potrivit CDC, până în prezent, au fost confirmate 226 de cazuri de contaminare cu virusul gripei porcine în 30 de state de pe teritoriul SUA, înregistrându-se un singur deces provocat de această maladie. S-a confirmat că un bebeluş de 23 de luni, ai cărui părinţi sunt originari din Mexic, a murit din cauza H1N1, dar autorităţile nu exclud şi alte deznodăminte letale.

Din cauza epidemiei de gripă porcină, în SUA au fost închise până în prezent circa 430 de şcoli.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
OMS spune că producţia vaccinului împotriva gripei porcine va începe în câteva săptămâni Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Unele firme de medicamente vor începe în câteva săptămâni să producă vaccinuri pentru epidemia de gripă împotriva noii varietăţi de virus care s-a răspândit în întreaga lume, a declarat, vineri, un oficial de rang înalt din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat...
Cum se transmite gripa porcină la oameni Madrid, 4 mai /Agerpres/ - La fel cum oamenii pot transmite, cu relativă uşurinţă, virusul gripei la porci şi animalele pot face acelaşi lucru la oameni. Iar aceasta deoarece organismul lor dispune de receptorul uman al virusului şi, prin urmare, îl pot contracta şi apoi transmite. Este ceea ce se crede...
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
Gripa porcină a revenit în Mexic: cel puţin 29 de morţi Cel puţin 29 de persoane din cele 1.500 infestate cu virusul A (H1N1) de la începutul acestui an au decedat, relevă un bilanţ reactualizat al autorităţilor sanitare mexicane. Cu toate acestea, ministrul sănătăţii din această ţară latinoamericană Salomon Chertorivski a spus că autorităţile nu intenţionează...
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.