Cele mai citite
 


ONU va strânge 40 de miliarde de dolari pentru sănătatea globală
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a anunţat miercuri angajamente în valoare de 40 de miliarde de dolari pentru îmbunătăţirea sănătăţii femeilor şi copiilor din lume care, potrivit lui, vor permite salvarea a milioane de vieţi.
'Noi ştim ce funcţionează pentru a salva viaţa femeilor şi copiilor şi ştim că femeile şi copiii sunt un element crucial pentru a atinge obiectivele milenare pentru dezvoltare /OMD/', a declarat secretarul general într-un comunicat difuzat în ultima zi a summitului ONU la New York.

El a subliniat că donatorii - guvernele, grupurile private, filantropi - au dat dovadă de 'leadership' permiţând strângerea a 40 de miliarde de dolari. Ban Ki-moon a apreciat că această strategie globală ce vizează sănătatea femeilor şi copiilor ar salva 16 milioane de vieţi până în 2015.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dacian Cioloş: România trebuie să îşi facă o strategie şi o viziune proprie despre agricultură Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, recomandă insistent României să îşi elaboreze o viziune proprie asupra acestui domeniu şi a rolului pe care ar putea să îl joace în cadrul Politicii Agricole Comune.
Comisarul european Dacian Cioloş: România trebuie să îşi facă o strategie şi o viziune proprie despre agricultură Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, recomandă insistent României să îşi elaboreze o viziune proprie asupra acestui domeniu şi a rolului pe care ar putea să îl joace în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC).
Cum a schimbat pilula contraceptivă viaţa femeilor /Les Echos, The New York Times/ Paris, 28 iul /Agerpres/ - Devenit principalul mijloc de contracepţie în plan mondial, pilula se înscrie în mişcarea de emancipare a femeii, care a caracterizat, în ţările dezvoltate, prima jumătate a secolului al XX-lea. Conform unui sondaj realizat în Franţa în anii 1990, 6 femei din 10 considerau...
UNFPA:România trebuie să elaboreze o strategie naţională de redresare demografică pentru a evita dezechilibre cu potenţial de risc social România trebuie să elaboreze în viitorul apropiat o strategie naţională bine articulată care să aibă în vedere redresarea demografică a ţării pentru a evita producerea unor dezechilibre cu potenţial de risc social, a declarat miercuri, la reuniunea de bilanţ pe 2010-2011 a Fondului ONU pentru Populaţie...
Studiu: Copiii instituţionalizaţi de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare Copiii instituţionalizaţi încă de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare, de la probleme psihiatrice, până la afectări ale dezvoltării cognitive, aceştia având probleme de discernământ, de control al impulsurilor şi de păstrare a amintirilor, relevă un studiu realizat...
Olt: La Spitalul Slatina, o echipă de experţi lucrează la o stragie de dezvoltare pe termen lung Experţi italieni de la o firmă de consultanţă în domeniul medical se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina pentru a elabora o strategie socială şi de dezvoltare pe termen lung, la solicitarea Consiliului Judeţean Olt.