Cele mai citite
 


Iaşi: Conferinţa Naţională de Psihologie va reuni joi circa 400 de specialişti
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 400 de persoane sunt aşteptate să participe, în perioada 23-25 septembrie, la Conferinţa Naţională de Psihologie, cea mai importantă manifestare de profil din România, organizată anul acesta de Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi.
Aflată la cea de-a cincea ediţie şi găzduită pentru prima oară la Iaşi, Conferinţa Naţională de Psihologie este organizată de Asociaţia Psihologilor din România, Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' - Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Asociaţia Română de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană şi Asociaţia 'Societatea pentru Psihologie'.
Prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că timp de trei zile vor avea loc 26 de workshopuri, cinci seminarii, două simpozioane, susţinute de specialişti cu recunoaştere internaţională şi naţională şi cu contribuţii remarcabile în diverse ramuri ale psihologiei.
Conform acestuia, printre invitaţii conferinţei sunt profesorul James E. Maddux, de la Universitatea Alabama, expert în psihologie clinică, prof. Anna Maria Silvana de Rosa, de la Universitatea 'Sapienzya' din Roma, coordonatoare a unor programe de masterat european şi doctorat în psihologie, Theo Peeters, un nume de referinţă pe plan mondial în abordarea tulburărilor din spectrul autist, profesorul australian Craig McGarthy, care va vorbi în plen despre psihologia schimbărilor politice şi sociale şi mulţi alţii.
'Nu întâmplător am ales să fim noi gazdele de această dată. În 2010 se împlinesc 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza', prima instituţie de învăţământ superior din România. Mai mult, începutul învăţământului universitar de psihologie la Iaşi este anterior înfiinţării universităţii: psihologia figura printre disciplinele filosofice predate la Academia Mihăileană şi la Seminarul de la Socola', a explicat prof. univ. dr. Dafinoiu.
Deschiderea festivă a Conferinţei va avea loc vineri, 24 septembrie, în Aula Magna 'Mihai Eminescu', la ora 10,00. Aceasta va fi urmată de două sesiuni plenare, în cadrul cărora vor lua cuvântul, printre alţii, fostul ministru al Educaţiei şi preşedintele în exerciţiu al Asociaţiei Psihologilor din România, Mircea Miclea, şi Annamaria Silvana de Rosa. În seara aceleiaşi zile, va avea loc şi Adunarea Generală a Asociaţiei Psihologilor din România, care are 5.000 de membri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Cea de-a VI-a Conferinţă Naţională de Scleroză Multiplă Aproximativ 200 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi, începând de joi, la Iaşi,să participe la cea de-a VI-a Conferinţă Naţională de Scleroză Multiplă, a declarat miercuri, prof.univ.dr. Cristian Dinu Popescu, preşedintele Clinicii de Neurologie din cadrul Spitalului de Recuperare.
Galaţi: Conferinţa naţională a asistentelor medicale, o premieră pentru România Peste 200 de asistenţi medicali din ţară au participat, vineri, la Galaţi, la Conferinţa naţională 'Calitatea vieţii profesionale a asistentelor medicale; probleme şi soluţii. O strategie pentru apărarea intereselor asistentelor medicale', eveniment organizat în premieră în România, de Federaţia 'So...
Comunicat de presă - Reuniunea Anuală a Oftalmologilor şi Conferinţa Naţională de Glaucom, la Iaşi Societatea Română de Glaucom, Clinica I Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe 'Sf. Spiridon' Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' Iaşi, Societatea Română de Oftalmologie, Fundaţia Oftalmologică 'Diapreg' şi Societatea de Medici şi Naturalişti organizează în perioada...
Cluj: Conferinţa naţională cu tema 'Abordarea urologică, psihiatrică, farmacologică şi psihologică în sexologie' Personalităţi ale vieţii universitare şi medicale participă, vineri, la Conferinţa naţională cu tema "Abordarea urologică, psihiatrică, farmacologică şi psihologica în sexologie", care se desfăşoară la "Cluj-Arena".
Conferinta Nationala de Ingrijiri Paliative, editia a XV-a, 23-24 octombrie 2014 Asociatia Nationala de Ingrijiri Paliative (ANIP) si Fundatia HOSPICE Casa Sperantei organizeaza in perioada 23-25 octombrie 2014, la Timisoara, Centrul Regional de Afaceri CRAFT, a XV-a Conferinta Nationala de Ingrijiri Paliative: “Protocoale in ingrijiri paliative: de la teorie la practica”.
Iaşi: Peste 150 de medici participă la cea de-a X-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Bioetică Peste 150 de medici, de diverse specializări - de familie, legişti, oncologi, infecţionişti, ATI-işti, pediatri şi chirurgi - din ţară şi străinătate, se vor întâlni, în perioada 24-26 octombrie, la Iaşi, pentru a lua parte la cea de-a X-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Bioetică.