Cele mai citite
 


Sanitas: Cerem guvernanţilor să nu modifice legislaţia muncii fără consultarea sindicatelor
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O delegaţie a liderilor Sanitas i-a solicitat, miercuri, ministrului Muncii, ca anunţatele modificări în legislaţia muncii, în particular la Codul Muncii, să nu fie făcute în absenţa unui dialog cu sindicatele, a declarat, pentru AGERPRES, Paul Negoiescu, membru în biroul executiv al Sanitas.
'Invitaţi de ministrul Muncii, l-am întâlnit şi i-am prezentat câteva aspecte negative din activitatea asistenţei sociale. De asemenea, i-am atras atenţia că inspectoratele teritoriale de muncă, care sunt reprezentanţi în teritoriu ai ministerului, nu îşi fac datoria. Acestea acoperă pe cei care prestează muncă la negru şi, astfel, nu sunt bani la bugetul de stat şi sunt puşi să plătească toţi bugetarii din cauza unor 'şmecheri' care lucrează acolo', a declarat Paul Negoiescu.
În continuare, reprezentantul Federaţiei Sanitas a spus că sindicaliştii le cer autorităţilor să-şi facă datoria.
'I-am cerut ministrului Muncii ca modificările la legislaţie, pe care guvernul le anunţă, să nu le facă fără consultarea noastră. Zvonurile care circulă sunt dezastruoase. Mă refer la Codul Muncii în primul rând, la legislaţia contractelor de muncă, la legislaţia conflictelor de muncă', a adăugat reprezentantul Federaţiei Sanitas.
Miercuri, o delegaţie compusă din opt membri ai Biroului Executiv s-a întâlnit cu ministrul Muncii, la invitaţia acestuia, la sediul MMFPS pentru a-şi prezenta revendicările.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Sindicaliştii SANITAS au demarat procedurile pentru declanşarea grevei generale din 31 octombrie Sindicaliştii din sănătate au început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al SANITAS Suceava.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Sindicaliştii Federaţiei Sanitas pichetează marţi Ministerul Muncii Aproximativ 200 de sindicalişti, membri ai Federaţiei Sanitas, pichetează marţi, între orele 11:00 şi 12:00, sediul Ministerului Muncii, a declarat pentru AGERPRES prim-vicepreşedintele Sanitas, Marius Sepi.
Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor organiza luni o grevă de avertisment de două ore Membrii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă de avertisment luni, între orele 8,00 şi 10,00, pentru a atrage atenţia asupra mai multor revendicări, a declarat sâmbătă prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, după întâlnirea cu conducerea Ministerului Sănătăţii pe tema contractului colectiv...
Sindicaliştii din sănătate contestă prevederile Legii 118/2010 Uniunea Sindicală Sanitas Bucureşti (USSB) consideră ca fiind nelegală şi discriminatorie măsura reducerii salariilor personalului din sistemul medical public şi contestă dispoziţiile Legii 118/2010, informează un Comunicat de presă.
Sindicaliştii din Sănătate au încheiat acţiunea de protest din faţa Ministerului Sănătăţii fără să rezolve nimic Sindicaliştii membri ai Federaţiei Sanitas au încheiat acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii fără să rezolve nimic.