Cele mai citite
 


OMS spune că producţia vaccinului împotriva gripei porcine va începe în câteva săptămâni
luni, 4 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Unele firme de medicamente vor începe în câteva săptămâni să producă vaccinuri pentru epidemia de gripă împotriva noii varietăţi de virus care s-a răspândit în întreaga lume, a declarat, vineri, un oficial de rang înalt din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de Ruters.

Marie-Paule Kieny, directorul iniţiativei pentru cercetare în domeniul vaccinurilor în cadrul OMS, a declarat că agenţia ONU discută cu firmele producătoare de medicamente dacă şi când acestea vor înceta să mai producă vaccinuri pentru gripa de sezon şi vor începe să producă unul pentru noua rădăcină A H1N1.

Varietatea de rădăcină a virusului, sau substanţa pe baza căreia se produce noul virus care este cultivat la Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Maladiilor din SUA, va fi pus la dispoziţia producătorilor până la jumătatea sau sfârşitul lunii mai, a afirmat ea, într-o conferinţă de presă.

„Nu avem nicio îndoială că producerea unui vaccin eficient este posibilă într-o perioadă destul de scurtă de timp”, a spus ea.

Dar comercializarea pe piaţă a noului vaccin va mai dura încă 4-6 luni. El trebuie testat mai întâi pe cobai şi apoi pe oameni, sub formă de experimente clinice, după care va primi aprobarea autorităţilor de reglementare.

 

La nivel global, 13 state au confirmat cazuri de infestare cu virusul H1N1, cunoscut sub denumirea de gripă porcină, care a provocat moartea a 176 de oameni, dintre care 175 numai în Mexic.

OMS susţine că testele de laborator confirmate indică existenţa a 331 de cazuri în 11 ţări, printre care zece decese.

AGERPRES/ (Alexandru Dranca)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină nu ar fi mai periculoasă decât cele obişnuite de sezon Washington, 4 mai /Agerpres/ - Informaţiile care parvin specialiştilor americani din diferite colţuri ale lumii le-au permis să tragă concluzia că virusul A (H1N1) nu ar fi mai periculos decât virusurile obişnuite ale gripei de sezon, a declarat duminică seara, într-o intervenţie la postul de televiziune...
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.
OMS: o explozie a gripei A(H1N1) ameninţă ţările sărace Ţările sărace sunt ameninţate de o 'erupţie explozivă' a pandemiei mondiale de gripă A(H1N1) şi au nevoie de un ajutor financiar de urgenţă pentru a avea acces la vaccinuri, a anunţat duminică, de la Istanbul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.
Cum se transmite gripa porcină la oameni Madrid, 4 mai /Agerpres/ - La fel cum oamenii pot transmite, cu relativă uşurinţă, virusul gripei la porci şi animalele pot face acelaşi lucru la oameni. Iar aceasta deoarece organismul lor dispune de receptorul uman al virusului şi, prin urmare, îl pot contracta şi apoi transmite. Este ceea ce se crede...