Cele mai citite
 


Bihor: Fonduri europene pentru un sistem de informare româno-ungar privind siguranţa epidemiologică
miercuri, 22 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 22 sep /Agerpres/ - Judeţul Bihor, alături de Arad şi Timiş şi cele vecine de peste graniţă, din Ungaria, vor pune la punct un nou sistem de informare reciprocă în scopul sporirii nivelului siguranţei epidemiologice în zona de frontieră, printr-un proiect transfrontalier finanţat cu 181.000 de euro.
Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, instituţia de sănătate a fost informată despre finanţarea unui proiect transfrontalier în care este partener alături de Arad şi Timiş (România) şi judeţele Bekes, Csongrad şi Hajdu-Bihar (Ungaria).
Proiectul este intitulat 'Dezvoltarea şi extinderea de-a lungul graniţei româno-ungare a unui sistem de raportare şi colectare a datelor epidemiologice şi a unei baze de date comune'.
Scopul acestuia vizează sporirea nivelului siguranţei epidemiologice în zona de frontieră, prin informarea în timp real asupra bolilor infecţioase cu risc major (cum ar fi: hepatita epidemică, tuberculoza, boli eruptive - rujeola etc.). Practic, cele două părţi implicate în proiect vor organiza un nou sistem de informare reciprocă, în cadrul unui calendar de activităţi cuprinse în acest proiect.
Valoarea totală a finanţării aprobate pentru acest proiect este de 181.000 de euro. Aplicantul proiectului este Institutul de Sănătate Publică - Regiunea Marea Câmpie de Sud din Bekescsaba, Ungaria, iar parteneri în cadrul proiectului sunt Direcţiile de Sănătate Publică Bihor, Arad, Timiş (România) şi Institutul de Sănătate Publică - Regiunea Marea Câmpie de Nord din Debreţin, Ungaria.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Bloc operator modern la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, prin proiect cu fonduri europene Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea blocului operator de la Spitalul Clinic Judeţean, derulat de Primăria Oradea alături de Universitatea din Debreţin s-a încheiat luni.
Bihor: Fonduri transfrontaliere pentru infrastructura orădeană Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat joi că Primăria Oradea are în vedere accesarea de fonduri europene transfrontaliere pentru realizarea unor noi proiecte de infrastructură rutieră, de afaceri, cercetare şi sănătate, în valoare totală de 16 milioane de euro.
Bihor: Laborator mobil de analiză a apelor, realizat de universităţile din Oradea şi Debrecen Facultatea de Ştiinţe a Universităţii Oradea, Departamentul Biologie, dispune de un laborator mobil modern de investigare a mediului acvatic, cu scop educativ şi de cercetare, realizat într-un proiect cu fonduri europene alături de Universitatea din Debrecen, Departamentul de Hidrobiologie, lider de...
Bihor: Spitalul clinic CFR din Oradea, transferat la Ministerul Sănătăţii, va putea accesa fonduri europene Dr. Marius Chipurici, managerul Spitalului Clinic CFR Oradea, o unitate sanitară reprezentativă şi complexă a judeţului Bihor, a declarat marţi că trecerea din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii este o măsură bună, prin care s-ar putea sprijini spitalele CFR să acceseze...
Bihor: Proiect al CJ pentru dezvoltarea infrastructurii medicale şi de intervenţie în caz de urgenţă în Apuseni Consilierii judeţeni din Bihor au aprobat, marţi, un proiect pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate şi de intervenţie în caz de urgenţă în zona montană din Apuseni, ce urmează să fie realizat din fonduri europene.
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.