Cele mai citite
 


Deputatul Petru Movilă susţine importanţa proiectului SMURD pentru judeţ
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PDL Petru Movilă susţine că lipsa de interes, dar şi de suport din partea anumitor oameni politici şi a autorităţilor judeţene pentru SMURD a dus acest proiect în pragul colapsului.
Deputatul, membru al Comisiei de Sănătate, susţine că, de la începutul anului, mai multe staţii comunale s-au închis, fără prea multe speranţe de a mai fi redeschise în viitorul apropiat. Conform acestuia, în cele mai multe cazuri, timpul reprezintă unul dintre marii duşmani ai pacientului şi, din păcate, uneori, nu numai el.
'La nivelul judeţului Iaşi, proiectul SMURD întâmpină o mulţime de greutăţi. Şi nu mă refer doar la cele generate de criza economică. Orgoliul unor politicieni locali cu pretenţii mai curând nejustificate de specialişti, care nu vor să piardă statutul de vedete media, face cel mai mult rău acestui proiect', a declarat pentru AGERPRES deputatul Petru Movilă.
Democrat liberalul susţine că, în luna iulie, numai în comuna Şipote, în doar trei zile, două persoane au decedat pentru că nu au avut acces la servicii medicale de urgenţă precum SMURD.
'Ştiu că, pentru unii oameni politici, un om înseamnă un singur vot. Pentru mine, însă, un om reprezintă o viaţă. Iar viaţa nu are culoare politică', a mai spus politicianul ieşean.
Petru Movilă a recunoscut că, în timp ce la nivel local SMURD întâmpină dificultăţi, la nivel naţional acelaşi proiect reprezintă o reuşită.
'Puţini ştiu că SMURD-ul este rezultatul cooperării de succes dintre Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Ministerul Sănătăţii (MS). Sigur, domnii Vasile Blaga şi Raed Arafat sunt cei ce au oferit cea mai mare susţinere în acest sens. MAI acoperă cheltuielile pentru plata paramedicilor şi a piloţilor, precum şi a combustibilului pentru maşinile şi elicopterele de intervenţie SMURD, sume deloc neglijabile. Pe de altă parte, MS asigură plata cadrelor medicale, a medicamentele şi a materialelor sanitare consumate în sistemul SMURD', a mai spus Petru Movilă.
Potrivit acestuia, statisticile oficiale arată că, în primele opt luni ale acestui an, SMURD a avut peste 100.000 de intervenţii, adică aproximativ 500 de misiuni pe zi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Deputatul Movilă vrea clarificarea situaţiei de la Socola Deputatul PDL Petru Movilă doreşte clarificarea situaţiei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, din Iaşi, motiv pentru care parlamentarul a avut o întrevedere cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi cu Doru Bădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)...
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă vrea ca rezidenţiatul să fie organizat de Ministerul Educaţiei Preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PDL, deputatul Petru Movilă, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să iniţieze un proiect de lege care vizează trecerea organizării şi susţinerii rezidenţiatului de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei.
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Petru Movilă: Demisia lui Vasile Cepoi, o pierdere pentru sistemul de Sănătate, dar era previzibilă Demisia lui Vasile Cepoi din funcţia de ministru reprezintă o pierdere pentru sistemul de Sănătate, dar era previzibilă având în vedere 'disputele' din USL legate de acest portofoliu 'dorit de PNL', a susţinut deputatul PDL de Iaşi Petru Movilă, membru în Comisia de sănătate a Camerei, luni într-o declaraţie...
Raed Arafat: Nu mai sunt probleme în ceea ce priveşte deplasarea ambulanţelor la intervenţii Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), dr. Raed Arafat, a declarat, miercuri, că în prezent nu mai sunt probleme în ceea ce priveşte deplasarea ambulanţelor la intervenţii.
Raed Arafat:Lansarea componentei SMURD în zona Sebeş creşte capacitatea de intervenţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, fondatorul SMURD, a declarat, vineri, la Sebeş, că anul acesta au fost alocate fonduri pentru achiziţionarea a două elicoptere, dintre care unul va înlocui, în iulie, elicopterul de Poliţie de la Iaşi, iar cu celălalt se va inaugura, în septembrie...