Cele mai citite
 


Iaşi: Medicul deputat Tudor Ciuhodaru, alături de sindicaliştii din Sănătate
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei de sănătate, participă alături de sindicaliştii din Sănătate la protestul din Piaţa Revoluţiei din Capitală pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de condiţiile de muncă şi de salarizare din sistemul medical.
Medicul deputat care a cerut Parlamentului alocarea a 8% din PIB pentru Sănătate a declarat pentru AGERPRES că sistemul medical românesc se va prăbuşi fără o finanţare corespunzătoare.
'Din 2007 şi până în iulie 2010, peste 8.000 de medici, dentişti şi farmacişti au primit certificate de conformitate pentru a putea lucra în străinătate. Potrivit estimărilor Colegiului Medicilor,?peste 50 la sută dintre medicii români vor pleca până în anul 2015 din cauza condiţiilor improprii de muncă şi salarizării necorespunzătoare. Criza economică, prin multitudinea de lipsuri, afectează starea de sănătate a românilor şi pe măsură ce numărul pacienţilor creşte noi vom rămâne din ce în ce mai puţini, decimaţi de boli profesionale, stresul zilnic, violenţă şi umilinţe. Dacă nu vom fi măcar azi, în ceasul al doisprezecelea, în Piaţa Revoluţiei, vom fi consideraţi pe veci complicii unui sistem pe care nu noi l-am organizat, dar pe care îl aprobă chiar tăcerea noastră. Suntem în staţia terminus a medicinei româneşti iar dincolo de ea nu e decât linia moartă. De aceea mă alătur colegilor mei care îşi cer în stradă Sănătatea!', a spus Tudor Ciuhodaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită bani de la bugetul de stat pentru implementarea cardurilor de sănătate Iaşi, 29 mar /Agerpres/ - Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru a depus, marţi, la Camera Deputaţilor, un proiect legislativ de modificare şi completare a Legii nr.95 din 2006, privind reforma în domeniul Sănătăţii, ce vizează asigurarea protecţiei  pacienţilor şi a medicinei de familie prin asigurarea...
Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu) Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor...
Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea rezolvarea salarizării asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap Deputatul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei de Sănătate, vrea asigurarea asistenţei persoanelor cu handicap grav la domiciliu prin rezolvarea salarizării asistenţilor personali ai acestora.
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea introducerea în şcoli a educaţiei pentru sănătate Dr. Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului legii privind obligativitatea educaţiei pentru sănătate în şcoli şi desfăşurarea acesteia în cadrul unui program naţional de sănătate.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Iaşi: Deputatul?Tudor Ciuhodaru cere anularea autorizaţiilor de funcţionare ale magazinelor de vise Iaşi, 31 oct /Agerpres/ - Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, deputatul?Tudor Ciuhodaru, solicită anularea autorizaţiilor de funcţionare ale 'magazinelor de vise' existente în municipiul reşedinţă de judeţ.