Cele mai citite
 


Marius Nistor: Nu avem nevoie de solidaritate cu guvernanţii
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicaliştii prezenţi în Piaţa Enescu din Capitală le-au transmis miercuri guvernanţilor că nu au nevoie se solidaritate cu ei şi că vor banii înapoi şi condiţii de viaţă decente.
'Ei ne cer nouă solidaritate. Ce fel de solidaritate, când ne-au furat părinţii şi ne-au condamnat la moarte?. Când copii noştri nu au condiţii de şcoală, când disponibilizările au pus stăpânire pe ţară, când profesorii sunt îndemnaţi să plece din ţară pentru a trăi mai bine? Ce fel de solidaritate vor de la noi? Nu mai putem trăi cu solidaritatea pe care ne-o cer. Vrem banii înapoi, vrem condiţii decente de viaţă', afirmă Marius Nistor preşedinte executiv al FSLI Spiru Haret, vicepreşedinte al CNSLR Frăţia.
Acesta a adresat o invitaţie preşedintelui Traian Băsescu să vină în piaţă, în mijlocul sindicaliştilor.
'Fraţilor, aţi ascultat ieri (n.r marţi) cuvântul preşedintelui Traian Băsescu în faţa Parlamentului PDL-ist spunând că în România nu este sărăcie, ci abuzuri şi nemuncă. Domnule preşedinte, dumneavoastră, care ne-aţi cerşit voturile în Piaţa Universităţii la referendum de ce nu veniţi acum în faţa noastră şi să recunoaşteţi când aţi făcut abuzuri tăindu-ne salariile, impozitând pensiile şi îndatorându-ne organismelor internaţionale. Domnule preşedinte, de ce v-aţi stabilit din noi un duşman al dumneavoastră, de ce nu aţi stabilit un duşman din criza economică. Vă invităm, dacă aveţi curajul, să veniţi aici în piaţă, în mijlocul sindicaliştilor din învăţ 59;mânt, sănătate, administraţie publică, societăţi comerciale şi să vă luaţi votul şi procentele', a spus Marius Nistor de la tribuna mitingului CNSLR Frăţia, care a început la ora 13.00 în Piaţa Enescu din Capitală.
Adevăratul miting al CNSLR Frăţia va începe la ora 15.00, în Piaţa Victoriei. Pe tot parcursul protestului din Piaţa Enescu, sindicalişti au cerut demisia guvernului şi a preşedintelui României Traian Băsescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mitingul din Piaţa Enescu s-a încheiat Mitingul organizat de CNSLR Frăţia şi Federaţia Sanitas în Piaţa Enescu din Capitală s-a încheiat, sindicaliştii pornind în marş spre Piaţa Victoriei, pe bd. Dem. I. Dobrescu, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, unde, la ora 15.00, va începe cel de-al doilea miting al federaţiilor membre ale CNSLR Frăţia...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Băsescu: România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că în România există bariere în ceea ce priveşte relansarea economică şi că există riscul ca ţara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către...
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas anunţă o toamnă cu proteste Sindicaliştii din cadrul filialei ieşene a Sanitas sunt decişi să înceapă luna octombrie cu pichetarea Prefecturii, iar după Sărbătorile Iaşilor să-şi continue protestele cu un miting şi acţiuni de pichetare a DSP şi CJAS.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.