Cele mai citite
 


Constanţa: Prefectul a atacat în contencios numirile unor şefi de secţii de la Spitalul Clinic Judeţan de Urgenţă
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a atacat în contencios administrativ o dispoziţie a Consiliului Judeţean (CJ) privind numirea şefilor a zece din cele 21 de secţii din cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.
Claudiu Palaz a declarat că a solicitat anularea parţială a Dispoziţiei 806/23.08.2010 privind numirea şefilor secţiilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, emisă de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
Este vorba de Doina Catrinoiu (Medicină Internă I), Dana Pleş (Oncologie), Cătălin Grasa (Chirurgie Generală), Victorian Păştilă (Obstetrică - Ginecologie), Vasile Lupescu (Ortopedie), Adriana Apostol (Pedriatie), Dănuţ Dincă (ORL), Diana Cârjaliu (Psihiatrie), Cornelia Pandichi (Chirurgie Plastică), Victoria Bădărau (ATI).
Potrivit prefectului, motivul contestării în instanţă a acestor numiri pe funcţie rezidă din faptul că aceştia nu îndeplinesc cumulativ cele două condiţii prevăzute de lege, care prevede că trebuie să aibă calitatea de cadru didactic universitar şi să aibă recomandarea senatului instituţiei de învăţământ superior, în acest caz al Universităţii Ovidius, având în vedere faptul că cea mai mare unitate medicală din judeţ are statutul de spital clinic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Militar organizează un simpozion pe teme de medicină internă sau de urgenţă Spitalul Militar organizează miercuri şi joi a doua ediţie a simpozionului Zilele Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", în cadrul căruia vor avea loc prezentări de specialitate susţinute în domeniul oncologiei digestive, medicinei interne, medicinei de urgenţă sau medicinei...
Peste 700 de cadre medicale au participat in cadrul celei de-a III-a editie a Conferintei Regionale Interdisciplinare MedDEX Constanta In perioada 20 - 21 mai 2016 Med Solutions Intl Group a organizat Conferinta Medicala Interdisciplinara MedDex Constanta, cu tema “Importanta inflamatiei in bolile cronice”. Evenimentul stiintific a fost gazduit de Hotel Zenith din Mamaia.
Brăila: Chirurgie plastică şi reparatorie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că are în plan să înfiinţeze o secţie de chirurgie plastică şi reparatorie la Spitalul Judeţean de Urgenţă.
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Arad: Marea majoritatea a absolvenţilor Facultăţii de medicină a UVVG Arad au promovat rezidenţiatul Mai mult de 90% dintre absolvenţii din acest an ai Facultăţii de Medicină Generală, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş' Arad au promovat examenul de rezidenţiat.
Arad: Toate secţiile Spitalului Judeţean unde se fac transfuzii de sânge sunt autorizate Toate secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad unde se efectuează transfuzii sanguine sunt autorizate conform normativelor, a informat miercuri purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Mihaela Cîtu.