Cele mai citite
 


Managementul bolilor cronice
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managementul bolilor cronice a constituit tema unei conferinţe cu participare internaţională care a avut loc miercuri la Bucureşti, specialiştii prezenţi subliniind importanţa diagnosticării corecte şi complete.
Conform acestora, diagnosticarea corectă şi completă presupune investigaţii scumpe, dar în timp acestea se recuperează pentru că scade numărul zilelor de spitalizare şi tratament.
Dr. Leny Caban de la Clinica de hematologie a Institutului Fundeni a vorbit despre managementul leucemiei mieloide cronice, precizând că unul dintre cel mai bune tratamente este cel cu inhibitori care dă o rată mare de supravieţuire.
Potrivit medicului, sunt stadii ale bolii în care supravieţuirea ajunge de şapte ani şi chiar zece ani în cazul afecţiunii fără simptomatologie.
Ea a explicat că există situaţii în care bolnavii cu boală acută au intrat în fază cronică, ceea ce este un lucru foarte rău.
Medicul a accentuat asupra importanţei tratamentului şi a diagnosticării corecte, completând că tratamentele sunt foarte costisitoare şi, în opinia sa, ar trebui alcătuită o listă cu cei care sunt eligibili pentru acestea.
Potrivit specialistului, se impune pe o terapie personalizată pentru ca rezultatele să fie cele scontate.
Sunt situaţii, a mai spus dr.Leny Caban, când diagnosticul se pune prea târziu şi atunci tratamentele nu mai sunt eficiente, de aceea trebuie foarte mare atenţie la diagnosticare.
Conferinţa privind managementul bolilor cronice reuneşte specialişti din diferite domenii ale medicinei din ţară şi din străinătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy...
Brăila: Simpozion pe teme de gastroenterologie şi hepatologie cu participare internaţională Zeci de medici din ţară şi din străinătate au fost prezenţi vineri, la Brăila, la deschiderea Simpozionului cu participare internaţională "Actualităţi în gastroenterologie şi hepatologie - Endoscopia standard de aur în diagnosticul şi tratamentul bolilor", care se va desfăşura timp de două zile în oraşul...
Institutul Clinic Fundeni a realizat 300 de transplanturi medulare Centrul de Hematologie şi Transplant Medular din cadrul Institutului Clinic Fundeni a marcat vineri realizarea a 300 de proceduri - transplanturi de celule stem hematopoietice auto şi allogrefe, la copii şi adulţi.
Comunicat de presă - Institutul Clinic Fundeni Institutul Clinic Fundeni anunţă cu regret marea pierdere a distinsului nostru coleg Prof. Dr. MIHAI VOICULESCU, medic primar medicină internă şi nefrologie Institutul Clinic Fundeni, Centrul de Medicină Internă şi Nefrologie, profesor de medicină internă şi nefrologie la UMF Carol Davila, Bucureşti...
IC Fundeni a acordat îngrijiri unui număr de 121.314 bolnavi în perioada iunie 2014-iunie 2015 Institutul Clinic Fundeni a acordat în perioada iunie 2014-iunie 2015 îngrijiri unui număr de 121.314 bolnavi, care au beneficiat de spitalizare de zi şi continuă şi a realizat 2.881.000 de investigaţii, a declarat miercuri managerul unităţii medicale, conf. univ. dr. Carmen Orban cu prilejul festivităţii...
Comunicat de presă - Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România Conferinţa Naţională a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România - FABC