Cele mai citite
 


Petru Movilă preferă OUG pentru însoţitorii persoanelor cu handicap
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PDL Petru Movilă a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că pentru a rezolva problema însoţitorilor persoanelor cu handicap grav a solicitat transferul unor sume de bani neacordaţi în urma reevaluării dosarelor depuse în baza Legii 416 privind venitul minim garantat.
Parlamentarul democrat liberal susţine că cel mai rapid mod de remediere a problemei însoţitorilor persoanelor cu handicap este ca Guvernul să adopte o ordonanţă de urgenţă întrucât pentru aprobarea unui proiect legislativ ar trebui să treacă minim cinci-şase luni, timp în care însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi au nevoie de plata indemnizaţiei.
Potrivit deputatului ieşean, o rezolvare ar fi transferul banilor rezultaţi din reevaluarea dosarelor pe venitul minim garantat care nu s-au mai acordat din cauza neconformităţii. Ca argument, el susţine că s-a constatat că multe dintre dosarele depuse pe baza Legii 416 la nivelul multor primării şi consilii locale erau alcătuite defectuos, ceea ce a dus la anularea lor şi la rămânerea unui supliment financiar la acel capitol de cheltuieli bugetare. Pe de altă parte, nu s-au alocat suficiente sume de bani la capitolul de cheltuieli bugetare pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi întrucât primăriile şi consiliile locale nu aveau alocate sume de bani pentru susţinerea plăţii salariilor insoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.
'Ca urmare a acestei situaţii, am solicitat Ministerului de Finanţe şi Ministerului Muncii să permită transferul banilor din capitolul de cheltuieli pe Legea 416, privind venitul minim garantat, la Legea 468, privind însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi, bani care au rămas ca urmare a faptului că unele dosare din Legea 416 nu au mai intrat în plată. Deci, un excedent bugetar pe care primăriile îl pot folosi pentru protecţie socială. Acolo unde aceste sume nu sunt suficiente, acestea ar trebui să fie suplimentate de la bugetul asigurărilor sociale. (...) Trebuie să atrag atenţia, în special, Ministerului de Finanţe, care trebuie să coordoneze metodologic construcţia bugetelor locale astfel încât în anii următori să nu ne mai întâlnim cu situaţii de genul acesta când anumite categorii care benefic iază de protecţie socială nu au buget alocat pentru plata drepturilor care li se cuvin', a opinat democrat liberalul. *
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul Petru Movilă pledează pentru însoţitorii persoanelor cu handicap grav Deputatul PDL Petru Movilă solicită modificarea Legii 11/2010 privind bugetul de stat pe 2010, pentru a se reglementa problema asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, care riscă să nu-şi mai primească banii.
Ministerul Muncii intenţionează să recupereze beneficii de asistenţă socială plătite necuvenit în sumă de 30,75 milioane lei Ministerul Muncii a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în vederea recuperării sumei de 30,75 milioane lei, reprezentând beneficii de asistenţă socială plătite necuvenit, fără ca acestora să le fie aplicate dobânzi şi penalităţi de întârziere sau majorări de întârziere.
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
Petru Movilă vrea ca Ministerul Muncii să plătească evaluarea în vederea încadrării în gradele de handicap Iaşi, 2 nov /Agerpres/ - Deputatul PDL Petru Movilă va depune miercuri, la Camera Deputaţilor, o propunere de completare a Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, care vizează ca Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale să suporte cheltuielile pentru evaluarea adulţilor în vederea încadrării...
Ministrul Botiş nu-şi asumă presupusa OUG privind reducerea unor indemnizaţii Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a negat joi că documentul prezentat zilele trecute de un cotidian central privind un presupus proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reducerea unor indemnizaţii, printre care şi cele ale asistenţilor persoanelor cu handicap, ar fi fost realizat de ministerul său.
Cotojman (FSHR): A apărut un nou proiect de OUG privind salarizarea personalului bugetar - îl respingem categoric Federaţia Sindicală Hipocrat din România (FSHR) respinge noul proiect de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului bugetar, iar de săptămâna viitoare vor fi reluate protestele, a declarat marţi preşedintele FSHR, Ion Cotojman, după audierile de la Comisia pentru sănătate din Camera Deputaţilor...