Cele mai citite
 


Cum pot familia si prietenii sa ajute o persoana depresiva?
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Depresia
 

 Cel mai important lucru (care poate fi facut cu usurinta de catre oricine) este sa-l ajute pe pacient sa ajunga la un psihiatru, pentru ca astfel pacientul va beneficia de un diagnostic si un tratament adecvat. Pacientii pot fi ajutati si sustinuti sa nu intrerupa medicatia inainte de disparitia simptomelor (acest lucru se intampla uneori dupa cateva saptamani).
Un ajutor este si verificarea locului unde pacientul isi tine medicamentele.

Urmatorul lucru important este suportul emotional. Acesta consta in intelegerea, rabdarea si caldura cu care inconjuram pacientul. Incercati sa implicati pacientul in conversatie si sa-l ascultati cu atentie. Nu-l contraziceti in ceea ce spune si nu fiti depreciativi, dar incercati sa-i prezentati situatia reala si sa-i aratati ajutorul sperat.

Nu minimalizati gandurile de sinucidere si informati intotdeauna psihiatru despre ele. Incurajati pacientul sa iasa din casa, luati-l la plimbare, la cinematograf, implicati-l in orice alta forma de activitate. Daca invitatia dumneavoastra este respinsa, incercati sa insistati delicat. Evitati sa-i spuneti "descurca-te singur", "trebuie sa faci asta", "trebuie sa-ti asumi asta", "trebuie sa faci ceva" sau alte lucruri de genul acesta.

Incurajati-l pe pacient sa-si reia activitatile care-i placeau, cum ar fi hobbi- urile , sportul, muzica, cinematograful, teatrul. Nu incercati sa fortati o persoana depresiva sa se implice in prea multe activitati si prea repede. Persoanele cu depresie au nevoie de schimbari si companie, dar aparitia de prea multe schimbari pot intari sentimentul de esec, de ratare .

Nu acuzati pacientul depresiv de faptul ca doar pretinde ca este bolnav din lene, si nu va asteptati sa-si revina fara ajutor. Cei mai multi dintre pacienti, in masura in care primesc tratamentul potrivit, se vindeca, revenind la starea lor normala.

Amintiti-va acest fapt si incercati sa aveti incredere in pacient, in timp si cu ajutorul dumneavostra, el se va simti mai bine si isi va reveni.
 
Articol preluat de pe www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DEPRESIA - Generalitati, Simptome, Diagnostic, Tratament Aproximativ două treimi din persoanele cu depresie nu-şi dau seama că au o boală ce poate fi tratată şi, prin urmare, nu caută un tratament. În plus, ignoranţa persistentă şi percepţia greşită a publicului asupra bolii, inclusiv a multora dintre furnizorii de servicii medicale, ca fiind o slăbiciune...
Depresia, una dintre cele mai frecvente cauze ce afectează starea de sănătate La nivel global, depresia reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ce afectează starea de sănătate, cu impact asupra functionalității pacientului, scăderea productivității și a capacității de lucru, izolare și chiar pierderea dorinței de a trăi. În prezent, depresia majoră este a patra boală ca...
Ce trebuie sa stim despre depresie Se poate intampla oricui in viata o tristete accentuata dupa o pierdere sau o situatie care i-a afectat viata de zi cu zi. Aceasta suferinta poate lua forma unei depresii reactive (exogene). Este o depresie trecatoare in timp, fara sa revina, fiind determinata de un anumit eveniment exterior, spre deosebire...
În perioada sărbătorilor pascale creşte semnificativ numărul cazurilor de depresie, avertizează medicii În perioada sărbătorilor pascale creşte semnificativ numărul cazurilor de depresie iar spitalele înregistrează o incidenţă crescută a tentativelor de suicid, a cazurilor de exces de alcool şi de violenţă domestică, susţine Tudor Ciuhodaru, medic în cadrul Centrului de Traumă şi Toxicologie Iaşi.
Comoţia cerebrală triplează riscul de sinucidere în cazul adulţilor (studiu) Comoţia cerebrală este legată de triplarea riscului de suicid la adulţi, comparativ cu restul populaţiei, potrivit unui studiu canadian publicat în 'Journal de l'association médicale canadienne' (CMAJ), informează agenţia France Presse (AFP).
Depresia si efectul sau in viata de cuplu Bolile cronice pot aduce energii negative intr-o relatie sau, dimpotriva, ii pot arata adevarata profunzime si frumusete. Studiile arata ca 40% dintre adultii care traiesc langa o persoana depresiva, ajung sa sufere ei insisi de depresie, explica J. Raymond DePaulo, doctor la Johns Hopkins...