Cele mai citite
 


Undă verde în SUA pentru producerea primei pilule împotriva sclerozei în plăci
vineri, 24 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea americană care reglementează piaţa produselor farmaceutice, FDA (Food and Drog Administration) a anunţat miercuri autorizarea scoaterii pe piaţă a primei pastile împotriva celei mai răspândite forme de scleroză în plăci, transmite FP.
Gilenya este un medicament care permite o bună irigare cu sânge a creierului şi măduvei spinării, limitând simptomele sclerozei în plăci, conform FDA. Această pastilă este produsă de laboratoarele farmaceutice elveţiene Novartis.

Aproximativ 2,5 milioane de oameni din întreaga lume suferă din cauza sclerozei în plăci.

'Gilenya este primul medicament care permite încetinirea bolii şi reduce frecvenţa şi gravitatea simptomelor, oferindu-le pacienţilor o alternativă la tratamentele bazate pe injecţii ce sunt disponibile în prezent', susţine într-un comunicat Russell Katz de la Centrul de cercetare al FDA.

Scleroza în plăci este o boală neurologică ce este caracterizată de distrugerea progresivă a tecilor de mielină ce protejează terminaţiile celulelor nervoase din creier şi măduva spinării. Cauzele exacte de declanşare a acestei boli nu sunt deocamdată cunoscute, oamenii de ştiinţă fiind de părere că ar putea fi vorba despre o maladie autoimună.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fabrica maladiilor: businessul falselor boli Pe vremuri, osteoporoza, menopauza şi timiditatea nu erau considerate disfuncţii, dar acum sunt iar costul pentru sănătatea publică şi familii a crescut. Marile companii medicale reuşesc să vândă medicamente inutile, scrie ziarul italian La Repubblica, într-o amplă anchetă din ediţia de vineri.
Un anticorp poate deveni o nouă pistă pentru un medicament împotriva sclerozei multiple Un anticorp posedând potenţiale efecte terapeutice împotriva sclerozei multiple, numită şi scleroza în plăci, cea mai frecventă cauză de handicap neurologic la adulţii tineri, oferă perspective pentru un nou medicament care să lupte împotriva maladiei, potrivit cercetătorilor de la Institut National...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
SUA aprobă un medicament mult aşteptat împotriva hepatitei C Administraţia pentru Produse Alimentare şi Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a aprobat un medicament mult aşteptat împotriva hepatitei C care ar putea oferi un remediu mai rapid pentru milioanele de persoane infectate cu acest virus care afectează ficatul, informează sâmbătă Associated...
SUA: Cel puţin şapte morţi în urma unei epidemii de meningită provocată de un medicament infectat Cel puţin şapte persoane au murit de meningită în SUA şi alte 91 au contractat această maladie din cauza unor injecţii cu steroizi contaminaţi, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii duminică, preluat de AFP, care remarcă o agravare a situaţiei.
FDA a aprobat Gazyva (obinutuzumab) pentru tratamentul pacientilor cu leucemie limfocitara cronica netratati anterior Roche a anuntat ca Administratia Americana pentru Medicamente si Alimentatie (FDA) a aprobat Gazyva (obinutuzumab), cunoscut sub numele de GA101, in asociere cu chimioterapie cu clorambucil, pentru tratamentul pacientilor cu leucemie limfocitara cronica, netratati anterior.