Cele mai citite
 


Sindicaliştii din domeniul sanitar cer demisia ministrului Sănătăţii
vineri, 24 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicaliştii din sectorul sanitar afiliaţi la CNS Cartel Alfa vor demisia ministrului Sănătăţii pentru lipsă de dialog, pentru lipsă de forţă de muncă în sistemul sanitar, pentru lipsă bugetare, a declarat în deschiderea mitingului organizat de CNS Cartel Alfa în Piaţa Victoriei din Capitală, Ion Măruţă, de la Spitalul Judeţean Galaţi.
'Solicităm ministrului Sănătăţii să ne spună care este numărul de personal necesar în sectorul sanitar, iar dacă nu ştie vă spun eu: 25.000. Guvernul consideră că ne face o favoare anunţând deblocare a 2.000 de posturi. Nu suntem noi vinovaţi de accidentele ce se întâmplă în spitale, cum a fost la Maternitatea Giuleşti, din lipsă de personal. Asigurarea cu forţă de muncă calificată a unităţilor din sănătate este datoria Ministerului Sănătăţii fapt pentru care îi cerem demisia', a spus în continuare liderul sindical, adăugând că 'demisia guvernului va fi cadoul nostru de Crăciun'.

Nemulţumiţi sunt şi sindicaliştii din învăţământ afiliaţi la Cartel Alfa, care cer stoparea disponibilizărilor de urgenţă nepromulgarea Legii pensiilor, nemodificarea Codului Muncii, neaplicarea noii Legi unitare de salarizare în sistemul bugetar.
Cei circa 1.500 de sindicalişti din sănătate, învăţământ şi protecţie socială cer demisia guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, cer continuarea reformelor, dar nu pe spinarea angajaţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Sindicaliştii din Sănătate încep luni protestele; cadrele medicale întrerup temporar activitatea Federaţia Sindicală Hipocrat din România declanşează, luni, a doua etapă a protestelor, respectiv pichetarea Ministerului Sănătăţii şi întreruperea temporară a activităţii, culminând cu declanşarea grevei generale pe data de 31 octombrie, potrivit Federaţiei Sindicale Hipocrat.
Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii între orele 13:00 - 15:00, concomitent cu întreruperea activităţii, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, duminică, AGERPRES.
Sindicaliştii din sănătate protestează marţi, în Piaţa Victoriei, pentru muncă decentă şi dialog social Membrii Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România participă marţi, începând cu ora 11,00, la mitingul organizat în Piaţa Victoriei de Confederaţia Naţională Sindicale 'Cartel Alfa', pentru susţinerea revendicărilor înaintate Guvernului şi Ministerului Sănătăţii precum şi pentru modificarea Legii...
Sindicaliştii din sănătate cer abrogarea ordinului referitor la timpul de muncă în sistemul sanitar Reprezentanţii Sindicatului Promedica, ai Federaţiei Sindicale Hipocrat şi ai Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România au solicitat luni, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Dacian Cioloş, care deţine interimatul la MS, abrogarea unui ordin de ministru privind timpul de muncă...
Sindicaliştii din sănătate suspendă pichetul de vineri Sindicaliştii din sectorul sanitar îşi suspendă acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii şi de întrerupere a activităţii, care ar fi trebuit să aibă loc vineri, conform unui comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, joi, AGERPRES.