Cele mai citite
 


Bogdan Iuliu Hossu: Dacă e să murim, murim cu ei de gât
vineri, 24 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii CNS Cartel Alfa sunt hotărâţi să continue lupta sindicală până la atingerea obiectivelor pe care şi le-au propus, a declarat joi, liderul sindical Bogdan Iuliu Hossu, la tribuna mitingului din Piaţa Victoriei.
'Vreau să le reamintim guvernanţilor că, dacă ei vor să trăiască, şi noi trebuie să trăim, dar dacă noi trebuie să murim, atunci vom muri cu ei de gât. Le aducem aminte că statul este al cetăţenilor şi nu al unui grup de hoţi. Acelaşi lucru le reamintim şi parlamentarilor. Vom continua lupta noastră sindicală până la atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus. suntem aici şi vom rămâne aici, pentru că vom intra într-un război de lungă durată cu acest guvern. Ei fac împrumuturi şi cheltuiesc sume pe care să le plătim noi, dar care nu le investesc în favoarea noastră', a spus Bogdan Iuliu Hossu.

Adresându-se celor prezenţi în piaţă, liderul cartelului susţine că Executivul 'şi-a propus să taie din bugetele de la învăţământ şi sănătate, acolo unde este cel mai mult nevoie de bani'. De asemenea, Hossu a afirmat că guvernanţii au trecut la privatizarea unităţilor din învăţământ şi sănătate, iar populaţia va pune acum să plătească serviciile care să le dea dreptul la viaţă.

'Primul-ministru spune că este primul sindicalist al ţării. Noi nu-l recunoaştem. Pentru tot ce a făcut împotriva sindicaliştilor şi a tuturor angajaţilor a tuturor cetăţenilor României, îi cerem demisia. Acest aşa zis prim-sindicalist al ţării vrea ca în următorii trei ani să scadă alocările bugetare pentru sănătate şi învăţământ. Asta înseamnă că ei nu vor să-şi reducă cheltuielile, dar salariile noastre da. În Legea unitară a salarizării, la care am lucrat doi ani, am luat ca punct de referinţă veniturile din decembrie 2009. Astăzi, primul ministru a introdus ca bază de referinţă salariile reduse din decembrie 2010, de aceea dorim să le reamintim că ei sunt puşi acolo pentru a lucra în interesul cetăţeanului şi nu al lor. Au cheltuit 10 miliarde de euro fără să facă nicio investiţie şi şi-au propus ca la bugetul de stat veniturile să fie aceleaşi ca şi în acest an. Asta înseamnă că vor să păstreze în continuare evaziunea fiscală şi să fure ca şi până acum. Din programul de măsuri de relansare Guvernul Boc vrea să pună în aplicare una singură - modificarea Codului Muncii, prin care angajatorul poate să dea afară angajaţii după propriul lui plac şi să ne dispară toate drepturile pe care le-am câştigat, prin negocieri democratice, timp de 20 de ani. Vor să ne transforme în sclavii mileniului III', a mai spus Hossu.

Acesta a adăugat că guvernanţii, 'după ce au furat la Legea pensiilor, după ce au scos categoriile speciale şi-au crescut vârsta de pensionare în domeniile cu muncă grea, azi vor să reducă şi valoarea punctului de pensie', ceea ce se cheamă 'genocid împotriva cetăţeanului' şi nu mai trebuie acceptat ca politică.

Liderul sindical a subliniat şi că în scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional prin care se solicită un nou împrumut, guvernul propune menţinerea la 600 lei a salariului minim pe economie.
Sindicaliştii prezenţi joi în Piaţa Victoriei la acţiunea de protest cer demisia guvernului, dar şi a preşedintelui României, Traian Băsescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Nicolae Bănicioiu (PSD): Traian Băsescu nu apără niciun stat de drept, ci camarila portocalie Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu apără niciun stat de drept, aşa cum a afirmat în prima conferinţă de presă din campania pentru referendum, ci ''camarila portocalie care a furat ţara'', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD...
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Traian Băsescu apreciază decizia lui Boc de a respinge modificările de buget cerute de marile companii de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat că apreciază decizia de miercuri a premierului Emil Boc, care a respins toate modificările de buget cerute de marile companii de stat, cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele.
Traian Băsescu: Susţin fără rezerve revenirea la salariile bugetarilor de dinainte de reduceri Preşedintele Traian Băsescu a declarat că susţine fără rezerve revenirea la salariile bugetarilor dinaintea reducerii aplicate în 2010.
Traian Băsescu despre justiţie: Aici, probabil că avem şi noi o pasiune să ne autoflagelăm Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu poate fi conceput un stat modern fără o justiţie eficientă şi că în ceea ce priveşte acest domeniu, avem şi 'o pasiune să ne autoflagelăm'.