Cele mai citite
 


Botoşani: Spitale informatizate pe bani europeni
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 23 sep /Agerpres/ - Două spitale din municipiul Botoşani vor beneficia de sisteme informatice implementate cu fonduri asigurate de Uniunea Europeană.
Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Recuperare 'Sfântul Gheorghe', aflate în administrarea Consiliului Local Botoşani, au obţinut o finanţare de aproape un milion de euro, în cadrul Programului Operaţional Sectorial ''Creşterea Competitivităţii Economice', a precizat, joi, primarul Cătălin Flutur, într-o conferinţă de presă.
Astfel, Spitalul de Pneumoftiziologie va derula proiectul ''Implementarea unui sistem integrat de e-Sănătate pentru facilitarea accesului cetăţenilor la servicii de calitate şi prelucrarea şi schimbul de informaţii medicale'', în valoare de 2,057 milioane de lei. Proiectul va fi implementat într-o perioadă de 16 luni, iar în cadrul acestuia vor fi achiziţionate echipamente informatice şi medicale.
De asemenea, Spitalul de Recuperare ''Sfântul Gheorghe'' va implementa proiectul intitulat ''Eficientizarea activităţii prin implementarea unui sistem informatic de e-Sănătate'', în valoare de 2,029 milioane de lei.
În cadrul Programului Operaţional Sectorial ''Creşterea Competitivităţii Economice'' 2007-2013, Axa prioritară 3 - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public, la capitolul ''Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar', Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a propus pentru? finanţare un număr de 17 proiecte, iar două dintre ele sunt implementate la Botoşani. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul de Recuperare 'Sf. Gheorghe', reabilitat cu fonduri europene Spitalul de Recuperare "Sfântul Gheorghe" din municipiul Botoşani, aflat în subordinea Consiliului Local, a fost modernizat în baza unui proiect cu finanţare europeană.
Botoşani: Două spitale încadrate în categoria a cincea nu vor avea bani nici de salarii Botoşani, 23 iun/ Agerpres/- Două spitale din judeţul Botoşani, încadrate în categoria a cincea, nu vor beneficia, de la 1 iulie, de finanţare care să acopere cheltuielile minime de funcţionare, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Tâbuleac...
Botoşani: CJ a solicitat MS bani pentru UPU de la Spitalul de Copii Botoşani, 4 nov /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a solicitat Ministerului Sănătăţii să aloce fonduri pentru finanţarea Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii din Botoşani.
Botoşani: Sanatoriul de neuropsihiatrie Podriga ar putea fi închis Botoşani, 13 iun/ Agerpres/- Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Gheorghe Sorescu, avertizează asupra riscului închiderii Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, ca urmare a lipsei de finanţare a acestuia.
Botoşani: Managerul demisionar al SJU acuză MS că întârzie finanţarea Centrului de primiri urgenţe copii Managerul demisionar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Viorel Iliuţă, acuză Ministerul Sănătăţii (MS) că întârzie intenţionat preluarea Centrului de primiri urgenţe (CPU) de la Secţia de pediatrie.
Botoşani: Directorul Spitalului Judeţean caută sponsori pentru mobilarea saloanelor Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, Corneliu Mihai, cere sprijinul sponsorilor pentru obţinerea de fonduri în vederea mobilării unităţii, recent reabilitate.