Cele mai citite
 


Covasna: O nouă sală de autopsie la Serviciul de Medicină Legală
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 23 sep /Agerpres/ - Serviciul de Medicină Legală Covasna va avea în curând o nouă sală de autopsie, care va corespunde standardelor europene.
Consiliul Judeţean Covasna a aprobat joi construirea, în incinta Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, a unei clădiri care să găzduiască sala de autopsie şi laboratoarele aferente acestuia.
Potrivit expunerii de motive prezentate Consiliului Judeţean, Serviciul de Medicină Legală are obligaţia, conform legii, să respecte anumite reguli în ce priveşte manipularea cadavrelor şi prelevarea organelor şi ţesuturilor acestora în vederea transplantului, însă dotările şi instalaţiile existente nu fac posibilă respectarea întocmai a prevederilor cuprinse în actele normative.
Deficienţe se înregistrează în ce priveşte circuitele funcţionale ale activităţii, nerespectarea condiţiilor de acces în laboratorul anatomopatologic, spaţiile foarte mici şi mobilierul care ar trebui să asigure condiţii de muncă optime şi să excludă pericolul contaminării mediului şi personalului.
Fondurile necesare pentru realizarea noii clădiri vor fi asigurate din veniturile proprii ale Serviciului de Medicină Legală. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Spitalul Judeţean relochează două secţii interne din cauza lucrărilor de reabilitare Două secţii interne ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, respectiv cele de Cardiologie şi ORL, vor fi relocate în alte spaţii pentru a se putea continua lucrările de reabilitare a clădirii principale, a anunţat joi conducerea instituţiei.
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: Programul de vizitare a pacienţilor la Spitalul Judeţean, redus de la opt la două ore Programul de vizitare a pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va fi redus începând din această săptămână de la opt la două ore, din cauza lucrărilor de consolidare a clădirii principale.
Covasna: Preşedintele CJ spune că SJU funcţionează mai bine după descentralizare Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, afirmă că activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe s-a îmbunătăţit după descentralizare şi trecerea acestuia în subordinea autorităţilor locale.
Covasna: CJ va cofinanţa construirea garajelor pentru maşinile SMURD Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va aloca 600.000 de lei din bugetul acestui an în vederea construirii garajelor necesare maşinilor intrate anul trecut în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe reabilitează şi extinde reţeaua de hidranţi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe îşi va extinde şi reabilita reţeaua externă de hidranţi pentru stingerea incendiilor, documentaţia tehnico-economică pentru acest proiect fiind aprobată miercuri de Consiliul Judeţean Covasna.