Cele mai citite
 


Dermatologia salvează vieţi, afirmă preşedintele SKIN Cancer Foundation
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Bucureşti, /Agerpres/ - Preşedintele SKIN Cancer Foundation, una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale dedicate prevenirii cancerului de piele, dr. Perry Robins, a subliniat, joi, că dermatologia poate salva vieţi şi că oamenii trebuie educaţi să se autoanalizeze şi să aibă în vedere orice modificare a unei aluniţe sau al aspectului pielii.

'În prezent, dacă melanomul, cel mai agresiv cancer de piele, este depistat precoce, bolnavul are şanse mult mai mari', a precizat dr. Perry Robins, în cadrul congresului anual al Societăţii Internaţionale pentru Dermato-Chirurgie care se desfăşoară la Bucureşti.
În ceea ce priveşte manifestarea în sine, specialistul american a apreciat că aceasta este cea mai importantă de acest fel pentru că reuneşte specialişti din toată lumea şi abordează nu numai aspecte dermatologice, ci şi dermato-cosmetice.
Dr. Perry Robins a accentuat asupra importanţei experienţei internaţionale care, cu acest prilej, se face cunoscută. De altfel, în cadrul congresului au loc şi workshop-uri în care medicii mai tineri se pun la curent cu noile tehnici. De asemenea, preşedintele SKIN Cancer Foundation a făcut referire cu precădere la educaţia populaţiei pentru a se autoexamina.
La rândul său, dr. Gerhard Sattler din Germania, unul dintre cei mai mari specialişti în liposucţie, a evidenţiat tehnica în sine care a devenit din ce în ce mai performantă şi se utilizează pe scară largă, permiţând să se ia grăsimea, care este în exces într-o parte a corpului, şi să se pună într-o altă parte, care are lipsă de grăsime, şi, în general, transferul de grăsime să se facă în aşa fel încât corpul să fie cât mai armonios.
Cel de-al XXXI-lea Congres anual al Societăţii Internaţionale pentru Dermato-Chirurgie este organizat, în premieră, la Bucureşti şi reuneşte cei mai mari specialişti în dermato-chirurgie şi estetică din România şi alte ţări. Evenimentul, care se desfăşoară, în perioada 22-26 septembrie, are ca slogan 'Actualitate şi trenduri în dermato-chirurgie'.
Printre temele abordate în sesiunile reuniunii se află chirurgia tumorilor, chirurgia dermatologică reconstructivă, tratamentul cicatricilor prin cele mai avansate tehnologii laser, precum şi ultimele tendinţe la nivel mondial în ceea ce priveşte proceduri ca liposucţia, lipotransferul, tratamentul celulitei sau tratamentele cu toxină botulinică şi acid hialuronic.
'Dermatologia cosmetică şi chirurgicală este un domeniu în plină dezvoltare în România, ţara noastră dispunând de specialişti recunoscuţi la nivel mondial şi de tehnologia avansată. De aceea parteneriatul cu Societatea Internaţională pentru Dermato-Chirurgie, una dintre cele mai importante societăţi de dermatologie din lume, şi organizarea acestui congres la Bucureşti vin să confirme rolul important al Societăţii Române de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală. Dermatologii români au învăţat şi practicat deja cu succes atât manopere de dermato-cosmetică, cât şi de dermato-chirurgie, toate în folosul pacienţilor noştri', a declarat preşedintele Societăţii Române de Estetică şi Dermatologie Cosmetică  51;i Chirurgicală, dr. Mihaela Leventer.
Prof.dr. Ioan Nedelcu, specialist în dermatologie, a declarat pentru AGERPRES că evenimentul este unul extrem de important pentru că abordează cele mai noi tehnici existente în lume atât pentru dermato-chirurgie, cât şi pentru dermato-estetică.
Prof.dr. Rodica Cosgarea, şef Departament Dermatologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' Cluj-Napoca, a spus că în România ca şi în Europa de Vest este în creştere mai ales melanomul, cel mai agresiv cancer de piele. Ea a făcut referire la o nouă tehnică - MOHS - care presupune o excizie economicoasă şi sub control microscopic riguros pentru siguranţa tratamentului, metodă care se foloseşte la Bucureşti, dar şi la Cluj-Napoca de un an.
Această tehnică face ca ţesutul sănătos să nu fie afectat şi dă siguranţa că s-a excizat ţesutul bolnav.
Ea s-a referit şi la tehnicile noi din domeniul dermato-cosmetic cum ar fi laserul cu lumină intens pulsată, radiofrecvenţă, toxina botulinică, scleroterapia venoasă, transplantul de păr şi altele.
Participanţii la forumul ştiinţific au fost salutaţi de primarul general al Capitalei, prof.dr. Sorin Oprescu, care le-a oferit medicilor toate condiţiile, în ultima vreme, din sistemul de sănătate, asigurându-i că va face tot ce îi stă în putinţă, în această perioadă dificilă, ca sănătatea să ocupe locul pe care îl merită. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dermatologia mondială între prezent şi viitor - una dintre temele celui de-al 31-lea congres în domeniu Dermatologia mondială între prezent şi viitor va fi una dintre temele celui de-al 31-lea congres anual al Societăţii Internaţionale pentru Dermato-Chirurgie (ISDR - International Society for Dermatologic Surgery), organizat în perioada 22 - 26 septembrie, la Bucureşti, de Societatea Română de Medicină...
Dr. Mihaela Leventer: Melanomul depistat în fază incipientă are şanse de vindecare Melanomul depistat în faza incipientă are şanse de vindecare, a declarat marţi dr. Mihaela Leventer, la lansarea cărţii 'Să înţelegem melanomul', ediţia 2012, cu ocazia marcării Zilei Melanomului în România de Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRMEDCC)...
Bioderm Laser Clinic a lansat dermatoscopia digitală cu lumină polarizată full HD Bioderm Laser Clinic, parte a Grupului Bio-Medica International, a lansat, în premieră în România, dermatoscopia digitală cu lumină polarizată full HD, investiţia fiind de peste 40.000 de euro, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES.
Melanomul - o formă de cancer de piele cu o evoluţie foarte agresivă Melanomul este o formă de cancer de piele cu o evoluţie foarte agresivă, iar el se poate dezvolta de la o aluniţă, a declarat joi prof. dr. Sorin Ţiplică de la Clinica de Dermatologie a Spitalului Colentina.
Cand trebuie sa apelezi la toxina botulinica si la ce rezultate sa te astepti De fiecare data cand zambim, radem sau ne incruntam, muschii delicati de sub piele se contracta, dand nastere ridurilor si pliurilor cutanate de expresie. De-a lungul timpului, contractia constanta si sustinuta a acestor muschi poate duce la adancirea pliurilor si la permanentizarea acestora...
Metoda Mohs are o rată de vindecare de 99% a carcinoamelor de piele Pacienţii români apelează tot mai des la chirurgul dermatolog pentru scoaterea aluniţelor cu risc, dar şi pentru îndepărtarea carcinoamelor şi melanoamelor, în condiţiile în care incidenţa cancerului de piele este într-o creştere continuă alarmantă, se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES...