Cele mai citite
 


Valentin Mocanu: Riscul zero în sănătatea şi securitatea muncii este un obiectiv tripartit
joi, 23 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 23 sep /Agerpres/ - Atingerea nivelului de risc zero în privinţa sănătăţii şi securităţii muncii trebuie să fie un obiectiv al angajatorilor, salariaţilor şi al guvernului, conlucrarea acestora fiind absolut necesară, a declarat, joi, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu.
'Fără contribuţia celor trei parteneri clasici - organizaţiile de angajatori, sindicate şi guvern - pentru găsirea celor mai eficiente mecanisme instituţionale de rezolvare a problemelor legate de sănătatea şi securitatea muncii, inclusiv prevenirea, nu putem vorbi despre atingerea unui nivel de risc zero. Acesta este un obiectiv pe care trebuie să ni-l propunem cu toţii', a afirmat secretarul de stat, Valentin Mocanu.
Oficialul a adăugat că o asemenea manieră de colaborare tripartită trebuie să se manifeste chiar şi la nivel individual, organizaţiile de angajatori dar şi salariatul trebuind să conştientizeze foarte bine importanţa domeniului, sprijiniţi de cadrul legal şi instituţional oferit de guvern.
'Atunci când vorbim despre o tranziţie de la un tip de economie la altul, cum este în cazul României, şi unde există o dinamică foarte mare în crearea de întreprinderi, cultura managerială este extrem de importantă', a mai spus Valentin Mocanu.
Referindu-se la punctele de vedere exprimate în prima zi a conferinţei naţionale 'Împreună pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase', al cărei invitat a fost, secretarul de stat Valentin Mocanu a remarcat că vorbitorii au reliefat importanţa dialogului social şi a participării efective a celor trei parteneri la soluţionarea problemelor legate de sănătatea şi securitatea muncii.
Joi au început lucrările primei conferinţei naţionale cu tema 'Împreună pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase', eveniment iniţiat de Asociaţia Română pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (ARSSM) împreună cu partenerul său din Marea Britanie, Institution of Occupational Safety and Health (IOSH), în colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Inspecţia Muncii, Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Muncii.
Potrivit datelor Inspecţiei Muncii, în primele şase luni din 2010 au fost înregistrate 1.671 de accidente de muncă din care 94 au fost mortale, iar anul trecut, din 3.476 accidente de muncă 276 au fost decese. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat, avizat favorabil de Comisiile reunite de muncă şi sănătate Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Comisiile reunite de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, miercuri, proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat pentru 2011, cu 18 voturi pentru şi şase împotrivă.
Proiectele bugetului de stat şi asigurărilor sociale, transmise miercuri Parlamentului pentru a fi adoptate în regim de urgenţă Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, vor fi transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.
Lipsa unei culturi a dialogului social este transpusă într-un exces de reglementare (studiu) Lipsa unei culturi a dialogului social este transpusă într-un exces de reglementare în Romania, se arată în "Studiul comparativ privind dialogul social în administraţia publică din România şi Norvegia", prezentat, joi, într-o conferinţă organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP)...
Proiectul de buget pe 2012: Peste jumătate din venituri vor proveni din CAS şi TVA Peste jumătate din veniturile bugetului general consolidat al statului în 2012 vor proveni din contribuţiile de asigurări sociale /CAS/ şi din taxa pe valoarea adăugată /TVA/, potrivit proiectului bugetului de stat şi proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2012, discutate la această oră...
Bugetul MS şi cel al Fondului unic naţional de asigurări sociale, aprobate în unanimitate Bucureşti, 9 ian /Agerpres/ - Bugetul Ministerului Sănătăţii pentru anul 2010, în valoare de 4,191 miliarde de lei, în creştere cu 6,06% faţă de execuţia preliminară pentru anul 2009 (3,952 miliarde de lei) a fost aprobat, sâmbătă, în unanimitate de membrii comisiilor pentru buget-finanţe din Parlament...
Veniturile Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate se diminuează cu peste 594 milioane lei, în 2009 Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pe anul 2009 se diminuează la veniturile din contribuţii de asigurări cu suma de 594,5 milioane lei, potrivit proiectului de ordonanţă privind rectificarea bugetului pe 2009.